Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 10 Mart 2015 - 11:53 Yorum: 0

Ağaçlandırma çalışmalarına 120 bin geçici işçi desteği

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Akca:

Ağaçlandırma çalışmalarına 120 bin geçici işçi desteği

KIRŞEHİR (AA) - TUĞBA YARDIMCI - Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Lütfi Akca, ülke genelinde bu yıl 300-350 bin hektar alanda ağaçlandırma çalışması yapılmasını öngördüklerini, bu kapsamda 120 bin geçici işçi istihdam edileceğini söyledi.

Akca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de ağaçlandırma çalışmalarının, hazırlanan eylem programları doğrultusunda gerçekleştirildiğini belirtti.

Türkiye'deki ağaçlandırma çalışmalarının, dünya çapında dikkati çektiğini ifade eden Akca, "OECD tarafından bir süre önce hazırlanan rapora göre, Türkiye ağaçlandırma çalışmalarında Çin'den sonra dünyada ikinci sırada yer alıyor. Bizden sonra Hindistan geliyor. Avrupa Çevre Ajansının yeni açıkladığı 2014 yılı raporunda ise Türkiye ağaçlandırma faaliyetleri bakımından Avrupa birincisi. Ülkemizdeki başarılı ağaçlandırma çalışmalarından, uluslararası toplantılarda övgüyle bahsediliyor" dedi.

Akca, ülke genelinde 2015 yılında yaklaşık 300-350 bin hektar alanda ağaçlandırma çalışması yapılmasını öngördüklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Ülkemizin, aşağı yukarı her yerinde ağaçlandırma çalışması yapıyoruz. Faaliyetlerimizi, orman varlığının daha az olduğu yerlerde yoğun olarak gerçekleştiriyoruz. Örneğin Konya, Kırşehir, Kırıkkale, Tokat, Yozgat, Çorum, Kayseri ve Şanlıurfa'da yoğun faaliyetlerimiz olacak."

 

- Ağaçlandırmada seferberlik

Müsteşar Akca, ağaçlandırma çalışmaları kapsamında bu yıl adeta seferberlik ilan ettiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Devlet, Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında Orman Genel Müdürlüğüne 120 bin geçici işçi veriyor. 120 bin geçici işçi ile ilave sahaları ağaçlandırarak belirlenen hedefin de üzerine çıkacağız. Bu da ağaçlandırma açısından önemli bir proje. 2015 yılı, ağaçlandırma faaliyetleri açısından önemli bir yıl olacak. Çalışmaları yürütürken personel açısından herhangi bir sıkıntı yaşanmayacak."

Kırşehir'in ormancılık faaliyetleri bakımından Türkiye ortalamasının gerisinde kalan illerden olduğunu anımsatan Akca, son 10 yılda yapılan çalışmalarla orman varlığının artırılmasında önemli aşama kaydedildiğine işaret etti.

Akca, Kırşehir'de 2015 yılında yaklaşık 65 bin dekar arazide ormancılık faaliyetlerinin gerçekleştirileceğini belirterek, çalışmalar kapsamında 1 milyon fidanın toprakla buluşturulmasını ve böylece göstergeleri daha iyi seviyeye taşımayı amaçladıklarını sözlerine ekledi.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber