Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 22 Ekim 2014 - 12:13 Yorum: 0

Ağaçlar, uzman heyetin kararına göre kesilebilecek

Edirne Belediyesinin bakım ve çeşitli nedenlerle keseceği ağaçlara, aralarında mühendis ve sivil toplum kuruluşları üyelerinin olduğu uzmanlar kurulu karar verecek

Ağaçlar, uzman heyetin kararına göre kesilebilecek

EDİRNE (AA) - Edirne Belediyesinin bakım ve çeşitli nedenlerle keseceği ağaçlara, aralarında mühendis ve sivil toplum kuruluşları üyelerinin olduğu uzmanlar kurulu karar verecek.

Orman ve ziraat mühendislerinin yanı sıra çevre dernekleri üyelerininde olduğu 5 kişilik uzman ekip, Edirne'deki cadde ve sokaklarını gezerek formu bozulmuş ya da yıkılma tehlikesi olan ağaçları belirleyecek. Uzmanların kararı doğrultusunda kesilecek ağacın yerine belediye ekiplerince fidan dikilecek.

Heyetin ilk mesaisine Belediye Başkanı Recep Gürkan'da katıldı. Zübeyde Hanım Caddesi'ndeki ağaçları kontrol eden heyet, kar birikmesi nedeniyle yıkılabileceğini belirlediği iki söğüt ağacını belediye ekiplerine bildirdi.

Gürkan, incelemeleri sonrası yaptığı açıklamada, ağaçların çok değerli olduğu bilincinde olmalarına rağmen insanlara zarar verebilecek durumların da önüne geçme görevleri olduğunu söyledi.

Çeşitli zamanlarda, gerektiği zaman kesilmediği için birçok insanın canına mal olan ağaç yıkılma, kırılma hadiselerini herkesin iyi bildiğini ifade eden Gürkan, şunları kaydetti:

"Biz çevreci bir belediyeyiz. Tam anlamıyla yüzde yüz yerine getirdiğimizi iddia etmesem de böyle bir niyetimiz var. Ağaç kesmek doğru bir şey değil. Bazı ağaçların da zaman zaman budanması, kesilmesi gerekiyor. Biz bu işi de uzmanlarla yapıyoruz. Bir heyet kurduk, kesilecek ağaçlara onlar karar veriliyor. Bir çay ocağında meydana gelen ağaç kazasının yaşanmaması için bunu yapmak durumundayız. Yani evet, ağaç değerli ama insan canından daha değerli değil. Uzmanlarımız yol kenarlarındaki ağaçlara bakacak. 'Budansın' dedikleri budanacak, 'kesilsin' dedikleri kesilecek."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber