Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 29 Mayıs 2015 - 13:05 Yorum: 0

Ağbaba "5 yol 5 bin oy" toplantısı düzenledi"

Tüm halkımızın yaşadığı sorunları sıkıntıları biliyoruz. Tüm bunları nasıl çözeceğimizi de biliyoruz. Tek istediğimiz sandığa gitmek ve altı okun altına mührü basmak" dedi.

Ağbaba '5 yol 5 bin oy' toplantısı düzenledi'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, "Bu ülkenin sorunlarını biliyoruz. Tüm halkımızın yaşadığı sorunları sıkıntıları biliyoruz. Tüm bunları nasıl çözeceğimizi de biliyoruz. Tek istediğimiz sandığa gitmek ve altı okun altına mührü basmak" dedi.

Ağbaba, 7 Haziran'da yapılacak olan genel seçim kapsamında Anemon Otel'de '5 yol 5 bin oy' sloganı altında bir toplantı düzenledi. Toplantıya CHP İzmir Milletvekili Adayı Tuncay Özkan’da katıldı.

ÖZKAN: "VELİ AĞBABA, KARANLIK GÜNLERİMİZİN EN İYİ DOSTUDUR"

Partililerin ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği toplantıya katılan CHP PM Üyesi ve İzmir Milletkili Adayı Tuncay Özkan, "Siz, benim yüreğimin yanık ucusunuz. Bizim aramızda aşk var. Aşk, eksikleri tamamlayan bir şeydir. Nerede eksik varsa aşk onu tamamlar. Bizim özgürlüğümüz eksikti, siz tamamladınız. Sayenizde özgür kaldık, hepinize çok teşekkür ediyorum" dedi.

'Veli Ağbaba bizim karanlık günlerimizin dostudur' ifadesini kullanan Özkan, şunları söyledi: "Ağbaba, zor zamanlarımızın yoldaşıdır. Veli Ağbaba, politikacılığını bir tarafa bırakın büyük adamdır, güzel insandır, iyi insandır, vicdanlı bir insandır." diye konuştu.

KİRAZ: "CUMHURİYET HALK PARTİSİ İKTİDARINI KURACAĞIZ"

  CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ise, seçime kısa bir süre kaldığını anımsatarak, çok ciddi bir çalışma yürüttüklerini ifade etti. Son dönemlerin en etkili çalışmasını ortaya koyduklarını dile getiren Kiraz, 3 Haziran'da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun Malatya'ya geleceğini ve büyük mitinglerini gerçekleştireceklerini kaydetti. Kiraz, el ele, yürek yüreğe Cumhuriyet Halk Partisi iktidarını kurup, Kemal Kılıçdaroğlu'nu Başbakan yapacaklarına inandıklarını söyledi.

AĞBABA: "CANIMIZI DİŞİMİZE TAKACAĞIZ CHP’Yİ İKTİDAR YAPACAĞIZ"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya'da seçimin ince bir hat üzerinde gidip geldiğini ifade etti. Ağbaba, CHP iktidarını hep birlikte kuracaklarını kaydederek, "Bir tarafta Cumhurbaşkanını arkasına almış, kan kaybeden bir iktidar partisi diğer tarafta yaşanacak bir Türkiye’yi kuracak Cumhuriyet Halk Partisi. Açık açık söylüyorum burada. İktidara çok yakınız. CHP iktidara hiç bu kadar yakın olmamıştı. 3 aydır köy köy mahalle mahalle çalınmadık kapı, sıkılmadık el bırakmadık.  Kalan kısa sürede de canımızı dişimize takacağız ve CHP’yi iktidara taşıyacağız. Seçime kadar iyi çalışırsak hem Türkiye hem Malatya bu sefer bir başka olacak" dedi.

AĞBABA: "İKTİDARA YÜRÜYEN BİR CHP VAR"

Ağbaba, CHP'nin iktidara yürüdüğünü ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: " Yaşanacak Bir Türkiye için Saraya ot-çöp harcaması değil, madenlere yaşam odası yapacağız. Kaç-Ak Sarayın bahçesi için, otu çöpü için, yapılan masraf ile Türkiye’deki madenlere 4 bin 750 adet yaşam odası yapılabilirdi. Somalar olmasın, Ermenekler olmasın diye yaşam odası yapılabilirdi… Cesur Yüreklerin iktidarında saraylılara değil, Malatyalılara hizmet edeceğiz. Tanesi bin liraya altın varaklı bardaklar almayacağız saraylılara. Burs vereceğiz öğrencilere. Kilosu 4 bin liraya beyaz çay içirmeyeceğiz saraylılara, gübre desteği vereceğiz çiftçilere. Söz veriyoruz, Söz veriyorum: biz iktidara geldiğimizde 10 maddelik eylem planını derhal devreye sokacağız. Bu maddelerden 5 tanesi sadece Malatya ile ilgili olacak."

 

AĞBABA: "MALATYA'DA EN AZ 2 MİLLETVEKİLİ ÇIKARMAK ÜZEREYİZ"

Malatya'da en az 2 milletvekili çıkarmak üzere olduklarını ifade eden Ağbaba, şunları söyledi: "Şu an Cumhuriyet Halk Partisi olarak Malatya’dan en az 2. Milletvekili çıkarmak üzereyiz. 2. milletvekilliğini garantilemek için iki kesimin oyuna şiddetle ihtiyacımız var: Barajı geçsin diye HDP’ye oy verecek CHP’li, solcu, sosyal demokrat arkadaşlar ve daha önce AKP’ye oy vermiş ama bu seçimde kararsız kalanlar. AKP’nin kararsız seçmeninden 5 bin kadar oy alacağız. İşte, bu rakamlar ile Malatya’da onlara sağlam bir ders vermiş olacağız. Sözün özü, biz 10 bin oyla 2. vekili garantiliyoruz. Sonra ki durum ise HDP, MHP ve Milli Birlik adaylarının performansına bağlı. Bağımsızların da etkisi olacak bu sefer. Çünkü AKP listesi, neredeyse istenmeyenler listesi. AKP seçmeninin midesi bunları almıyor artık.”

AĞBABA: “AKP ADIM ADIM ERİDİ ”

Ağbaba, “AKP’nin listesi açıkça Davutoğlu ve Erdoğan’ın listesi. Malatyalı AKP seçmenin listesi değil bu. Bugün kalkıp bu konuda AKP’ye akıl verecek değilim. Ben, şahsen, karşımda daha tutarlı, dişli ve ilkeli ve gerçekten Malatya’yı temsil edebilecek rakipler görmek isterdim. Bu ayrı konu. Buraya ince bir hesabı gerçekleştirmek için toplandık. Nedir o hesap? Şu an ki oyumuzun üzerine 10 Bin oy koymak. Şimdi bunu gerçekleştirmek için hep birlikte çalışacağız.” Dedi.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber