Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 25 Mayıs 2015 - 14:05 Yorum: 0

Ağbaba, "Ahmet Çakır iş karşılığı oy istiyor!"

Beydağı Mahallesi (Mamurek)’nde CHP’ye büyük destek. CHP Milletvekili adaylarına büyük ilgi gösteren mahalle sakinleri, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı için çalışmaya söz verdiler. Toplantıda

Ağbaba, 'Ahmet Çakır iş karşılığı oy istiyor!'

CHP İKTİDARINDA YOKSULLUĞU YENECEĞİZ VE HERKESE HAKKINI VERECEĞİZ

Beydağı Mahallesi (Mamurek)’nde CHP’ye büyük destek. CHP Milletvekili adaylarına büyük ilgi gösteren mahalle sakinleri, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarı için çalışmaya söz verdiler. Toplantıda konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında yoksulluğu yenerek, çiftçiye alnının terinin ve ürettiği ürünün hakkının verileceğini söyledi.

CHP Malatya Milletvekili adayları Beydağı Mahallesi sakinleriyle buluştular. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın yanı sıra Hulusi Porgalı, Av. Berna Karadaş, Av. Memba Kuşçu ve Av. Yusuf Sürücü’nün de konuşma yaptığı mahalle toplantısına katılım oldukça yüksekti.

"MECLİSTE SİZİN SESİNİZ OLDUM VE SİZİN SÖYLEMEK İSTEDİKLERİNİZİ SÖYLEDİM"

Kendilerine oy verenlerin yüzünü eğdirmemek için 4 yıl boyunca gece-gündüz çalıştığını anlatan   Ağbaba, "Meclis kürsüsünde konuşma yapıyorum. O konuşma, benim yazmış olduğum bir konuşma değil. Deniz Gezmiş'leri, Mahir Çayan'ları söylüyoruz, Türkiye'de ezilen insanların haklarını savunuyoruz ve dertlerini gündeme getiriyoruz. Onlar sadece benim görüşlerim değil, o sözleri sadece ben söylemiyorum, o bana oy verenlerin düşünceleri. Aslında benim kürsüde söylediğim şeyler, Mamureklilerin söylediği şeyler" dedi. Mecliste 4 yıl boyunca AKP faşizmine karşı direndiklerini kaydeden Ağbaba, her zaman her yerde en ön safta yer aldığını, ezilenlerin, haksızlığa uğrayanların ve mağdurların sesi olmaya çalıştığını belirtti.

"YOKSULLUK, EKEN BİÇEN, ANADOLU'DA ÇALIŞAN VE EMEK VEREN İNSANLARIN KADERİ DEĞİLDİR"

Ağbaba, 7 Haziran'da yapılacak genel seçimle ilgili parti olarak önemli şeyler söylediklerini ifade ederek, "Yoksulluğu yeneceğiz. Artık yoksulluk, eken biçen, Anadolu'da çalışan, emek veren insanların kaderi değildir" diye konuştu.
Hem tarımı hem de çalışanları ayağa kaldıracaklarını dile getiren Ağbaba, şunları söyledi:
"Mamurekliler ekip biçiyor, emek veriyor ama bunun karşılığını alamıyor. Çalışıyorsunuz, emek veriyorsunuz, çocuğunuza bakmadığınız kadar kayısınıza bakıyorsunuz. Belki de çocuğunuzun boğazından kesip, kayısınıza bakıyorsunuz. Niye? Çünkü sizi var eden o. Kayısı sadece bizim için sıradan bir ürün değil, kayısı çocuğumuzun ayakkabısı, çocuklarımızın okul defteri, gelinlerimizin gelinliği. Hak ettiğiniz değeri alabiliyor musunuz? Alamıyorsunuz."

"PET ŞİŞEDE MAZOT ALMAYA SON VERECEĞİZ"

Ağbaba, Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında çiftçinin emeğinin, alın terinin karşılığını vereceklerini kaydederek, çalmayıp çırpmayacaklarını, millet için çalışıp mazotu 1,5 lira yapacaklarını anlattı. AKP'nin Malatyalı çiftçileri 2,5 litrelik pet şişelerde mazot taşımaya mahkum ettiğini dile getiren Ağbaba, "Biz mazotu 1,5 lira yapacağız. Kayısıya alan bazlı destek vereceğiz" dedi.

"AHMET ÇAKIR İŞ KARŞILIĞI OY İSTİYOR"

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ı AKP Malatya Milletvekili Adayları'na iş karşılığı oy toplamakla suçlayan Ağbaba, şunları söyledi: "Burada Battalgazi Belediyesi'ni ya da Malatya Büyükşehir Belediyesi'ni gören var mı? Bu ara Ahmet Çakır'ın kusuruna bakmasın, onun daha önemli işleri var. Kendisi sokağa çıkamayan milletvekili adaylarıyla sokağa çıkıp iş karşılığı oy istiyor. Biraz önce gelirken gördüm ve hakkımı helal etmiyorum. Eski Yimpaş'ın orada belediyenin bir tabelası vardı. O tabelaya Öznur Çalık'ın resimlerini asmışlar. Benim hakkımı yiyorsun. Benim verdiğim vergiyle, benim rakip partime, adaylarına hizmet ediyorsun. O tabela Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin tabelası yani bir kamu kuruluşunun tabelası ve onların afişlerini asıyorsun. Hakkımı helal etmiyorum."

"CUMHURİYET HALK PARTİSİ NE KADAR GÜÇLÜ OLURSA, MİLLET DE O KADAR GÜÇLÜ OLUR"

Ağbaba, Cumhuriyet Halk Partisi'nin güçlü olmasıyla birlikte milletin de güçlü olacağını kaydederek, "Bizim parti tabanımızın yoğun olduğu, çok oy aldığımız yerlerde bir söylenti var. 'Bu seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi'nin oyu fazla, bir kısmını HDP'ye verelim. HDP barajı geçsin, AKP güçlü bir şekilde meclise girmesin' diyorlar. Ben, o kardeşlerimizin düşüncelerine saygı duyuyorum. Bunu söyleyen arkadaşlarımız, 2011 seçimlerinde bizim milletvekili olmamız için oy verdi. Onların iyi niyetinden asla kuşku duymuyorum. Ama bir gerçeği de sizlerle paylaşmak istiyorum; HDP'nin baraj problemi görülmüyor. Ancak HDP'nin Malatya'da milletvekili çıkarma şansı da görülmüyor. HDP daha çok bizim tabanımızdan oy alıyor. Bizden alacağı oy ile HDP'nin milletvekili çıkarma şansı yok. Barajı aşmaları hiç sorun değil, aşsınlar ama bizim tabanımızdan alacakları oy, bizim bir milletvekili eksik çıkarmamıza neden olur. Bunun kimseye faydası olmaz. Cumhuriyet Halk Partisi ne kadar güçlü olursa, sizde o kadar güçlü olursunuz. Cumhuriyet Halk Partisi ne kadar fazla milletvekili çıkarırsa, Mamurekliler sokakta daha rahat gezerler. Ben tek başıma 5 milletvekiline karşı mücadele ediyorum. Düşünün CHP'den milletvekili sayısını 2-3 olduğunu, bakın neler yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber