Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 03 Temmuz 2015 - 14:15 Yorum: 0

Ağbaba, AKP döneminde en büyük zararı din gördü

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Veli AĞBABA, Diyanet İşleri Başkanlığı için yapılması planan 436 odalı kampüs hakkında yazılı bir açıklamada bulundu.

Ağbaba, AKP döneminde en büyük zararı din gördü

AĞBABA: SARAYIN VE SÜRATİN SIRAT’TAN ÖNEMLİ OLDUĞU “YENİ TÜRKİYE”DE YAŞIYORUZ.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Veli AĞBABA, Diyanet İşleri Başkanlığı için yapılması planan 436 odalı kampüs hakkında yazılı bir açıklamada bulundu. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın İsraf İşleri Başkanlığı’na dönüştüğünü ifade eden Ağbaba’nın açıklaması şu şekilde:

“AKP döneminde en büyük zararı din gördü. “Yol için gerekirse cami yıkarız” diyen zihniyet, rant söz konusu olunca milyonlarca asgari ücretlinin gözünün içine bakarak külliye diye 1150 odalı saray dikti. Aynı şekilde, Diyanet İşleri Başkanlığı kurumunun başındaki zat, bir yandan jakuzili lojmanlarında milyon dolarlık zırhlı araçlara binerken, bir yandan da Ramazan ayında internet sitesinde “İsraf etmeyin” diye fetvalar verdi. Şimdi de 436 odalı yeni bir “Diyanet İşleri Sarayı” haberleri gündeme geliyor. Haberlerde neredeyse bir semt kadar büyük bir alana kampüsün kurulacağı belirtiliyor. Bu kadar bütçe, personel ve binlerce metrekare alanla Diyanet İşleri’ne nerdeyse ayrı bir devlet gibi kaynak aktarılmış durumda. Bu kaynaklar daha verimli bir şekilde kullanılamaz mıydı? Her yıl sürekli değiştirdiğiniz yapısıyla Milli Eğitim Bakanlığı’na veya ücretsiz olacak diye gitgide daha da pahalı hale getirdiğiniz Sağlık Bakanlığı’na veya ‘Niye bilim üretemiyoruz’ diye sorduğunuz TÜBİTAK’a aktarsaydınız ne kaybederdiniz?”

AĞBABA: AKP DİNİ “DOYASIYA” YAŞIYOR.

Ağbaba, ülkenin yarısının yoksulluk sınırının altında bir gelirle yaşamaya çalıştığını ve genç işsizliğin yüzde 20’lerde olduğunu hatırlatarak şunları ekledi: “Ülkemizde helal para kazanmak uğruna ihmaller nedeniyle hemen her gün bir işçi ölüyor. Bu zihniyet ise ‘Bize parayı Allah gönderiyor’ diyerek ‘çerez parasıyla’ lüks içinde yaşayıp, asgari ücretle tek odalı evde yarı aç yarı tok yaşamaya çalışan insanımızı Allah ile aldatıyor. AKP hükûmeti, saraylara, lüks araçlara para ayırırken bütçeden hemen para ayrılıyor ama biz CHP olarak emekliye 2 maaş ikramiye vereceğimizi söylediğimizde sürekli kaynak soruluyor. Hep söyledik, yine söylüyoruz: Kaynak sizin rantlarla elde ettiğiniz gelirleriniz ve inşaat ve lüks şehvetiniz.

AĞBABA: DİYANET’E VERİLEN BÜTÇE 5.743.383.000 TL, ALINAN HİZMET 0 TL

Ağbaba, “Diyanet İşleri Başkanlığı, 2015 için ayrılan 5.743.383.000 liralık bütçesiyle en fazla payı alan kurumlardan biri olarak, özellikle AKP’yle birlikte haram yemeyi alışkanlık haline getirmiş bir yapıya dönüşmüştür. Diyanet İşleri Başkanlığı, Anayasamızda yer alan eşitlik ilkesiyle hiçbir şekilde bağdaşmayacak şekilde, diğer dinlere mensup yurttaşları yok saydığı gibi, farklı mezheplere ve Alevilere de hiçbir suretle hizmet vermiyor. Alevilerden alınan vergiler, 0 hizmet olarak geri dönüyor. Diğer taraftan, Diyanet İşleri, dini duyguları AKP’nin siyasi çıkarları için de kullanabiliyor. Seçim döneminde diyanet müftüsünün AKP adayına oy isteyerek hükûmet yanlısı duruşuna şahit olmuştuk. Bu konuda birçok kez Başkan Mehmet Görmez’e uyarılarda bulunduk ama Mehmet Görmez soyadıyla da uyumlu bir şekilde uyarılarımızı görmezden gelip AKP’nin din işlerinden sorumlu genel başkan yardımcısı gibi hareket etti. Biz CHP olarak, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın tüm inançlara ve bireysel tercihlere eşit mesafede durması ve kurumun gündelikten siyasetten uzak ve çoğulcu bir şekilde yeniden yapılandırılması için çalışacağız.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber