Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 02 Şubat 2016 - 13:30 Yorum: 0

Ağbaba, AKP Grubunu tebrik etmek lazım

Cumhuriyet Halk Partisi Grubu adına konuşan Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, AKP Milletvekillerine ağır eleştirilerde bulundu.

Ağbaba, AKP Grubunu tebrik etmek lazım

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Adam ağır iş makinasını almış, gelmiş, açmış hendeği, haberin yok. Iğdır ilinin merkezine mayın döşüyor, bomba döşüyor, 13 gencecik polis ölüyor, Hükûmet yok ortada. Kim yaptı? CHP zihniyeti. Ne zaman? Tek parti döneminde, Millî Şef döneminde.”dedi.

 “AKP GURUBUNU TEBRİK ETMEK LAZIM”

Cumhuriyet Halk Partisi Grubu adına konuşan Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, AKP Milletvekillerine ağır eleştirilerde bulundu.  CHP’li Ağbaba, AKP Milletvekillerine dönerek yaptığı konuşmada “HDP'yle sürekli atışıyorsunuz. "Kürdistan yok, Kürt yok, Kürt sorunu yok, terör sorunu var." diyorsunuz. "Kürdistan" sözünü ilk kez kim kullanmış? 17 Kasım 2013'te Sayın Cumhurbaşkanı kullanmış. Aynı Cumhurbaşkanı bir gün diyor ki: "Bu BDP milletvekillerini Meclisten atalım.", bir gün sonra diyor ki: "Biz barış görüşmeleri yapıyoruz." Sizin kadar değişik algı yaratan bir parti daha Dünya’ya gelmedi. AKP Grubunu tebrik etmek lazım. Dağla ve adayla konuşmayı becerebilen tek parti sizsiniz. Ne diyorsunuz? Öcalan'la görüşüyorsunuz, "Biz Öcalan'la görüşmüyoruz,İmralı'yla görüşüyoruz." diyorsunuz. İnsan adayla konuşur mu? "Efendim, Kandil'le müzakereler sürüyor." İnsan dağla konuşur mu? Kimle  konuşuyorsunuz? Sabri Ok'la, Murat Karayılan'la , Cemil Bayık'la konuşuyorsunuz. Duble yolları AKP yapıyor, PKK'yla görüşmeyi devlet yapıyor.”ifadelerini kullandı.

“KİM YAPTI? ; CHP ZİHNİYETİ”

“Öcalan'ın günlüklerini okuyunca biraz yüzünüzün kızarması lazım, CHP'ye kurduğunuz komploları, kumpasları okumaya başladık.” Diyen Ağbaba, “Doğu ve Güneydoğu’daki  hendekler  hangi dönemde kazıldı biliyor musunuz? AKP iktidar değildi. Kim iktidardı? CHP. Tek parti döneminde açıldı o hendekler, çukurlar. Siz yoktunuz,  Hükûmet değildiniz. Adam ağır iş makinasını almış, gelmiş, açmış hendeği, haberin yok. Adam Iğdır ilinin merkezine mayın döşüyor, bomba döşüyor, 13 gencecik polis ölüyor, Hükûmet yok ortada. Kim yaptı? CHP zihniyeti. Ne zaman? Tek parti döneminde, Millî Şef döneminde.”dedi.

“NİYE ÖCALAN’LA İLGİLİ OLUMSUZ KONUŞMUYORSUNUZ?”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, “İmralı'yla ilgili görüşlerinizi biliyoruz, PKK'yla ilgili görüşlerinizi biliyoruz. Allah aşkına, size bir şey söyleyeceğim: Siz Öcalan'la ilgili olumsuz tek kelime niye etmiyorsunuz, niye konuşmuyorsunuz Öcalan'la ilgili? HDP'ye saldırıyorsunuz, bağırıyorsunuz, ya bir de Öcalan'a söyleyin. Öcalan'ı niye koruyorsunuz? Hiç bize Öcalan'la ilgili laf söylemeyin, söylerseniz çok ağır konuşurum, altında kalırsınız. Öcalan'la 28 Aralık 2012'den beri flört eden biz değiliz. Görüşen biz değiliz, konuşan biz değiliz, müzakere eden biz değiliz, pazarlık yapan biz değiliz. Ama, pardon, özür dilerim, siz Öcalan'la konuşmuyorsunuz, adayla konuşuyorsunuz. AKP ve MHP Grubunun heyecanla alkışladığı, 1923'ten beri anayasamızda yazan, şeyleri biz çok iyi biliyoruz, içimize sindirmişiz. Biz bütün damarlarımıza kadar laik demokratik Cumhuriyete inanıyoruz” şeklinde konuştu.

“DOLMABAHÇE MUTABAKATINA ‘YOK’ DİYORLAR”

Ağbaba konuşmasının sonunda şu görüşlere yer verdi; “Cumhurbaşkanı "PKK'yla görüşen arkadaşı ben gönderdim." diyor. "İmralı'yla MİT gibi kurumlar aracılığıyla görüşmeler yapılıyor, bu tür görüşmeler devam ediyor." diyor. Arkasından dönüyor, ‘Dolmabahçe mutabakatından haberim yok’ diyor. Dolmabahçe mutabakatında masaya oturan adamlar Recep Tayyip Erdoğan'dan habersiz hareket ederler mi?Bir süre sonra  "Mutabakat yok." Dediler. Buna siz inanıyor musunuz?  Yalçın Akdoğan'ın, Mahir Ünal'ın, Recep Tayyip Erdoğan'dan habersiz bir şey yapması mümkün mü? Mümkün değil.”

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber