Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 30 Ocak 2016 - 19:54 Yorum: 0

Ağbaba, "bu suça AKP Malatya milletvekilleri de ortaktır"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Kim suçluysa yargılansın ama birileri filan cemaate, filan insana yakın diye tutuklanıp haksızlık yapılıyorsa, eğer bir suç varsa, bu suça AKP Malatya milletvekilleri de ortaktır"

Ağbaba, 'bu suça AKP Malatya milletvekilleri de ortaktır'

TBMM Genel Kurulu’nda MAKİAD’a yapılan operasyonu eleştiren Ağbaba, “Kim suçluysa yargılansın ama birileri filan cemaate, filan insana yakın diye tutuklanıp haksızlık yapılıyorsa bunu kabul etmemiz mümkün değil. Eğer bir suç varsa, bu suça AKP Malatya milletvekilleri de ortaktır, çünkü terörle yargılanan insanların en yakın arkadaşları AKP milletvekilleriydi.”dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, TBMM’de görüşülen yasaların CHP’nin seçim beyannamesindeki vaatleri olduğunu belirterek, “Cumhuriyet Halk Partisi , Dünya tarihine geçip muhalefet partisi olarak iktidara her şeyi yaptıran parti oldu” dedi. Cumhuriyet Halk Partisi’nin 7 Haziran seçimleri öncesi vaatlerine Başbakanın ,Cumhurbaşkanının ‘kaynak nerede?’ diye karşılık verdiğini hatırlatan Ağbaba, “seçimlerde düşük oy aldıklarında,kaynak nerede diyenler, bizim vaatlerimizi seçim beyannamelerine koydular” ifadelerini kullandı.

BİR DE İKTİDAR OLSAK, GERİSİNİ SİZ HAYAL EDİN

“TBMM’de görüşülen yasalar  bizim seçim bildirgemizi tek tek, sayfa sayfa, satır satır kopyalayıp taklit ettiğiniz taahhütlerimiz.” Şeklinde konuşan Ağbaba, “ Değerli AKP milletvekilleri, CHP varsa herkes için var, CHP varsa sizin için de var. "AKP'liler bizim seçim beyannamemizi kopyalamış." diyebiliriz. Ama biz bununla gurur duyuyoruz. Ey AKP'liler, ey emekliler, ey uzman çavuşlar, ey kadınlar, ey asgari ücretle geçinen insanlar; bunları, CHP yaptı. Bunlar, CHP'nin seçim beyannamesinden alınarak yapıldı. Düşünün ki, bir siyasi parti muhalefetteyken neler yapıyor, iktidarda olsak neler yaparız gerisini siz hayal edin. CHP "Asgari ücreti 1.500 lira yapacağız." dediği zaman ne dediniz? Akşam Maliye Bakanı, sabah Başbakan, öğleden sonra Cumhurbaşkanı "Kaynak nerede?" dediniz. Kaynak neredeymiş?  Cumhuriyet Halk Partisi ,dünya tarihine geçip muhalefet partisi olarak iktidara her şeyi yaptırdı, seçimlerden önce söylediğimiz her şeyi yaptırdık size.”ifadelerini kullandı.

MALATYA DAVASININ SANIKLARINI İLK KEZ BİZ SAVUNDUK

Cumhuriyet Halk Partisi Grubu olarak övünerek söylemek isterim ki her zaman hukukun yanında yer aldık, her zaman hukuku savunduk, her zaman adaleti savunduk. Siyasi görüşü, etnik kimliği, düşüncesi, rütbesi, cüzdanının kalınlığı ne olursa olsun herkes için hukuku savunduk. Burada da onu yapmaya çalışıyoruz. Haksızca ceza yediğine inandığımız, siyasi görüşüne katılmadığımız, 28 Şubat davasından , Malatya davasındaki insanların ilk kez hakkını, hukukunu siyasi görüşümüz ayrı olmasına rağmen biz savunduk.Hiç ayrım yapmadık. On dört yıldan beri tek başına bir hücrede yatan ama siyasi görüşünü tasvip etmediğimiz, asla birlikte olmayacağımız Salih Mirzabeyoğlu'nun da yaşamış olduğu dramı bu kürsüden bizler savunduk.

 

EN YAKIN ARKADAŞLARI, AKP MİLLETVEKİLLERİ

“Birkaç gün önce  Malatya'da bir operasyon yapıldı. Malatya'da ismi herkes tarafından bilinen 11 saygın iş adamına bir terör örgütüne üye olmak iddiasıyla operasyon yapıldı.” İfadeleriyle  konuşmasını sürdüren CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba “ 11 kişinin arasında dernek başkanları var. Eğer bu kişiler teröristse, teröre yataklık yapmışsa, AKP milletvekillerini buradan ihbar ediyorum; Çünkü o AKP milletvekillerinin onlardan randevu almak için, onlarla aynı sofraya oturmak için neler yaptıklarına ben şahidim. Bugün sadece birilerine yakın diye bazı iş adamları yargılanıyorsa bu işin sonu tehlikeli değerli arkadaşlar. Kim suçluysa yargılansın ama birileri filan cemaate, filan insana yakın diye tutuklanıp haksızlık yapılıyorsa bunu da bizim kabul etmemiz mümkün değildir.Tekrar söylüyorum: Geçmişte o derneğe, o iş adamı örgütünden randevu almak için onların eteğine yapışanları buradan ihbar ediyorum. Eğer bir suç varsa bu suça AKP Malatya milletvekilleri de ortaktır, onları da buradan ihbar ediyorum çünkü bugün gözaltına alınan, terörle yargılanan insanların en yakın arkadaşları AKP milletvekilleriydi. Benim selam mesafem yoktu ama onların da hukukunu savunmak benim görevim “dedi.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber