Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 01 Şubat 2016 - 15:07 Yorum: 0

Ağbaba, Her ülkeden ithal ürün alıyoruz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Geçmişte tarımda kendine yetebilen, nadir ülkelerden biriyken, şimdi ithal etmediğimiz ürün kalmadı

Ağbaba, Her ülkeden ithal ürün alıyoruz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Geçmişte tarımda kendine yetebilen, nadir ülkelerden biriyken, şimdi ithal etmediğimiz ürün kalmadı.İran’dan, Fransa’ya, Almanya’dan, Brezilya'ya kadar her ülkeden ithal ürün alıyoruz. Türkiye’nin gelişmesi, büyümesi, istihdamın artması, işsizliğin azalması için tarım sektörüne önem vermek gerekir.”dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, il yöneticileriyle birlikte geçtiğimiz günlerde kongresini gerçekleştiren Malatya Ziraat Mühendisleri Odası’nı ziyaret ederek şube başkanı Doç. Dr. Orhan Gündüz ve yönetim kuruluna başarı dileklerini iletti.

“Sivil toplum kuruluşları ve meslek kuruluşlarının toplumun gelişmesi için önemli olduğunu kaydeden Ağbaba, “ Malatya için de Ziraat Mühendisleri Odası da çok önemli. Malatya, Türkiye’nin en önemli tarım kentlerinden biri.Malatya’yla özdeşleşmiş meşhur  kayısımız var.Kayısının daha fazla değer kazanması için çalışmak gerekiyor. Umarız önümüzdeki  günlerde  kayısıya alan  bazlı destek sorunu da çözülür.  Malatya’ya yapılan haksızlık giderilir.”dedi.

İTHAL ETMEDİĞİMİZ ÜRÜN KALMADI

“Türkiye, gelir ve üretim bakımından her geçen gün geriye gidiyor” diyen Ağbaba, “Geçmişte tarımda kendine yetebilen, nadir ülkelerden biriyken, şimdi ithal etmediğimiz ürün kalmadı.İran’dan, Fransa’ya, Almanya’dan, Brezilyaya kadar her ülkeden ithal ürün alıyoruz. Türkiye’nin gelişmesi, büyümesi, istihdamın artması, işsizliğin azalması için tarım sektörüne önem vermek gerekir. Siz tarımı yok sayar, görmezden gelirseniz, ekonominiz sıkıntı yaşar” dedi.

BİZİM VAATLERİMİZİ KOPYALADILAR

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili, “Tarım  her anlamda desteklenmelidir. Kayısı  ve diğer ürünlere destek verilmelidir. Kayısıya alan bazlı destek verilmesi için uğraş vereceğiz.Meslek örgütlerinin, odaların görüşlerini mecliste gündeme getireceğiz. Meclisten torba yasa çıktı. Toplumun tüm kesimlerini ilgilendiren maddeler. Şimdiye kadar akla gelmeyen pek çok konu CHP’nin 7 Haziran seçimlerindeki vaatleri açıklanınca gündeme geldi. Önce ‘kaynak nerede?’dediler. Sonra kendileri 1 Kasım seçimlerinde bizim vaatlerimizi kendi vaatleri gibi topluma sundular. Söylediğimiz tüm konular alt yapısı sağlanmış vaatlerdi. Etkili muhalefet yapacağız. Malatya’nın sesi olmaya çalışacağız. Ziraat Mühendisleri Odası’nın yeni yönetimine başarı dileklerimizi iletiyorum.”ifadelerini kullandı.

GÜNDÜZ; “TARIM SEKTÖRÜ DIŞLANMAMALI”

Malatya Ziraat Mühendisleri Odası Şube Başkanı Doç. Dr. Orhan Gündüz ise yaptığı konuşmada Aralık ayının son haftasında göreve geldiklerini belirterek, “CHP Genel Başkan yardımcılığı görevini sürdürmesi bizleri sevindirdi. Türkiye tarımsal potansiyeli yüksek bir ülke. Türkiye gelişmek istiyorsa, tarım sektörünü ötelemeyecek, dışlamayacak. Tarımın gelişmediği hiçbir ülke gelişmemiştir. Gelişmiş ülkelerin hepsi tarımda da gelişmiş ülkelerdir.Malatya açısında da tarım önemli bir sektör. Malatya ekonomisinin en önemli sektörü tarımdır. Dünya’nın hiçbir şehrine nasip olmayan bir şansınız var. Kuru kayısı da tekel konumundayız. Sayın vekilimiz zaman zaman Malatya’ tarımına yönelik bir çok söylemini, çalışmasını memnuniyetle izliyoruz. Bundan sonra da Malatya tarımı için çalışmalarına aralıksız devam etmesini bekliyoruz” dedi.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber