Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 03 Mayıs 2015 - 10:58 Yorum: 0

Ağbaba "Kayısıyı sadece CHP'liler üretmiyor"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya milletvekili Veli Ağbaba " Kayısıyı sadece CHP'liler üretmiyor.

Ağbaba 'Kayısıyı sadece CHP'liler üretmiyor'

 Sulama suyuna sadece CHP'lilerin mi ihtiyacı var? Organize Sanayi Bölgesi’nin atık suyu Şahnahan'ın, Dilek'in tarımını yok ediyor. Ben hiç kimseyi ayırmadan sıkıntılarını dile getirdim şimdi ise ayırmadan herkesten destek bekliyorum" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, seçimler öncesi ziyaretlerini sürdürüyor.Şifa Mahallesi muhtarlığını ziyaret eden Ağbaba, mahalle muhtarı  Osman Korkmaz ve mahalle sakinleriyle bir süre sohbet etti.  

  "VAATLERİMİZİN KAYNAĞI  MİLLİ GELİRİN %3’Ü”

Ziyarette konuşan Ağbaba, Genel seçimlere farklı bir beyanname ile girdiklerini belirterek, "Bizler artık yapacaklarımızı anlatıyoruz. Emekliler yaklaşık 5 yıldır alışveriş yapmayı unuttu.  Emekliler bu ülkeye çalışmış, emek vermiş ama emeğinin karşılığını alamıyor. Bugün emeklilerin aylığı sadece bin lira. Bizler emekliye iki maaş ikramiye vereceğiz dediğimiz zaman hiç kimse bunun yanlış olduğunu söylemedi. Kaynağı nerden bulacaksın diyorlar. Asgari ücreti söyledik kaynak nerde dediler, Kayısıya alan bazlı desteği söyledik. Kaynak nerede dediler. Mazotu 1,5 Lira yapacağız. Mazot 1,5 lira olursa çiftçi maliyeti düşecek. İktidar olduğumuz ilk 100 gün içinde taşeron işçiliği kaldıracağız. Çiftçilerin 30 yaşına kadar primlerini devlet karşılayacak. Taahhütlerimizin kaynağının merak ediyorlar. Bizim seçim beyannamemizde söylediğimiz ülke gelirinin yüzde 3'lük bir kısmıdır. Bizler bu sorunları çözmek için iktidara adayız" dedi.

“KAYISININ TABAN FİYATI 1 YIL ÖNCEDEN BELİRLENECEK”

Ağbaba konuşmasının devamında kayısıya alan bazlı destek konusunu değerlendirerek  “Alan bazlı destek Rize'de çaya veriliyor, Giresun'da fındık'a veriliyor. Malatyalı çiftçinin başı kel mi?  Malatyalı üreticiye de alan bazlı desteği biz vereceğiz. Çiftçiye alan bazlı destek verirsek borç almayacak, faize düşmeyecek, Bankadan para istemeyecek.  Kayısı üreticisine sadece alan bazlı destek değil taban fiyatını da belirleyeceğiz. 1 yıl öncesinden kayısının taban fiyatını belirleyeceğiz.”ifadelerini kullandı.

  "HERKESTEN DESTEK BEKLİYORUM"

 4 yıllık Milletvekilliği döneminde hangi partiye oy verirse versin Malatyalı tüm seçmenlerin sorunlarını gündeme getirdiğini söyleyen Ağbaba, kayısıyı sadece CHP'liler üretmiyor. Sulama suyuna sadece CHP'lilerin mi ihtiyacı var? Organize sanayi bölgesinin atık suyu Şahnahan'ın, Dilek'in tarımını yok ediyor. Dilek'te Şahnahan'da sadece CHP'li seçmenler mi yaşıyor? Yeni Malatyaspor sadece benim takımım mı? ben hiç kimseyi ayırmadan sıkıntılarını dile getirdim şimdi ise ayırmadan herkesten destek bekliyorum" ifadelerini kullandı.

"MALATYA'YA HİÇBİR ŞEY YAPILMADI"

Mahalle sakinlerinden Ali Arıca ise "CHP atadan beri bizlerin partisi. Bizler Milletvekilimiz Veli beyden memnunuz. Malatya'da yaşanan bütün sorunları mecliste dile getiren bir milletvekilimiz. Bazıları 12 yıllık dönemde ‘Malatya'ya çok şeyler yapıldı’ diyor, ama ben bir Malatyalı olarak bir şey göremiyorum. Eskişehir’in CHP'li bir belediye başkanı var gidip Eskişehir’e yapılanları görsünler. ‘İktidara oy verirseniz her şey olur’ diyorlar ama Malatya'ya hiçbir şey yapılmadı. Amacım iktidarı kötülemek değil ama istiyoruz ki Malatya'ya bir şeyler yapılsın. Malatya, Büyükşehre layık bir şehir olsun" şeklinde konuştu.

Şifa Mahallesi Muhtarı Osman Korkmaz da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Ağbaba'ya başarılar diledi. 

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber