Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 30 Mayıs 2017 - 17:07 Yorum: 0

Ağbaba "Memurları Taşeron Yapmak İstiyorlar"

Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "AKP Hükümeti, memurların iş güvencesini ortadan kaldırmak,bütün memurları taşeron yapmak istiyor”dedi.

Ağbaba 'Memurları Taşeron Yapmak İstiyorlar'

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, İzmir Milletvekili Atila Sertel ile birlikte Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk'u ziyaret etti.

CHP'nin, her zaman sendikaların yanında olduğunu belirten  Ağbaba, Türkiye'de memur sendikaları arasında ayrım yapıldığını, işe yeni başlayan memurların belli sendikalara üye yapılmaya çalışıldığını ifade etti.16 Nisan'da yapılan halk oylamasında Türkiye'nin çok farklı kesimlerinin demokraside birleştiğini belirten Ağbaba,bu kapsamda çıkan "hayır’ları, Türkiye’nin  geleceği, birliği, bekası ve barışı için artırmak istediklerini söyledi. Ağbaba, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "taşerona kadro verileceğini" sözünü hatırlatarak, “Taşerona kadro vereceğiz diyenler,memurları taşeron yapmak istiyo.Bütün memurları taşeron yapmaya zorlayan bir çalışma olduğunu duyuyoruz. Bu tasarıyla, memurların iş güvencesi ortadan kaldırılmak isteniyor. Böyle bir şeye izin verilmemeli. Biz, bu konuyla ilgili Mecliste her türlü mücadeleyi vereceğiz, memurlarla, sendikalarla birlikte olacağız." dedi.

HÜKÜMET MUHALİF MEMURLARI TASFİYE PEŞİNDE

Türkiye'de 150 bine yakın kişinin, haklarında yeterli hukuki soruşturma yapılmadan ihraç edildiğini belirten Ağbaba, hükümetin kendi gibi düşünmeyen insanları devlet kurumlarından tasfiye ettiğini söyledi. Ağbaba, Türkiye'de hukukun askıya alındığını, iş güvencesinin yok edildiğini kaydetti. FETÖ'cülerin, Meclisi bombalayanların, sivil insanların üzerine kurşun sıkanların en ağır cezalara çarptırılması gerektiğini belirten Ağbaba, “Ancak öyle farklı örneklerle karşılaşıyoruz ki FETÖ ile mücadele eden insanlarının da meslekten atıldığını görüyoruz. Bu yanlış uygulamalara son verilmelidir.OHAL muhalifleri cezalandırma aracına dönüştü.OHAL’in bir an önce kaldırılması gerekiyor” dedi.

KONCUK; “KAMUDA PARALEL YAPI VAR”

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk da devlet içerisinde bir paralel yapı olan FETÖ'nün maliyetinin 15 Temmuz'da çok ağır şekilde ödendiğini belirterek, "Şu anda kamuda maalesef bir paralel yapı daha var. Bütün kamuyu adeta bir ahtapot gibi saran, kendi sendikalarına üye olmayanlara yaşam hakkı tanımamak üzere kurgulanmış, maalesef siyasi iktidardan da destek gören bir paralel yapı var. Bu paralel yapı, Türkiye'de kamu düzenini altüst etmektedir." ifadesini kullandı.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber