Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Siyaset 24 Mayıs 2015 - 15:41 Yorum: 0

Ağbaba; "Nerede bir zulüm varsa orada olduk"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Cumhuriyet Halk Partisi'nin yoksulluğu yenmeye geldiğini söyledi.

Ağbaba; 'Nerede bir zulüm varsa orada olduk'

Ağbaba, CHP İl Başkanı Enver Kiraz, Milletvekili adaylarıAv. Berna Karadaş ve  Etem Körükmez ile parti yöneticileriyle birlikte genel seçim çalışmaları kapsamında Kuluncak İlçesini ve İlçeye bağlı Sofular, Bicir, Görmü, Alvar, Tersihan ve Başören Mahallerini ziyaret etti.

“TEK BİR OYUMUZA BİLE SAHİP ÇIKMAYILIZ”

Ziyarette konuşan CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, "Seçimlerde her oy çok önemli. Bir tek oya bile sahip çıkmalıyız.Mutlaka herkesi sandığa götürüp, oy kullandırmalıyız. Cumhuriyet Halk Partisi dışında Malatya'da bir başka partinin milletvekili çıkarma şansı yok. Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında hepinizin birleşmesi gerekiyor" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, "4 yıldan beri konuşuyor, bağırıyor, çalışıyorsak bilin ki sizin için, sizin yaptıklarınızın karşılığı olarak mücadele ediyoruz" ifadesini kullandı.

"NEREDE BİR ZULÜM VARSA ORADA OLDUK "

Ağbaba, Türkiye'de CHP Meclis Grubu'nun 4 yıl boyunca çok önemli işler yaptığını anımsatarak, "Türkiye'de nerede haksızlık varsa orada olmaya çalıştık. Pozantı'sından Silivri’sine, Kobani'sinden Kerkük'üne, Laskiye'sinden Tortum'una kadar her yerde Cumhuriyet Halk Partisi oldu ve sizlerin hakkını savundu. Taksim'de gençlerimiz bombalanırken, sizin kızınıza pala vurulurken, Cumhuriyet Halk Partisi vardı. Ali İsmail Korkmaz, Eskişehir sokaklarında katledilirken sadece Cumhuriyet Halk Partisi vardı. Onun katillerinin bulunması mücadelesinde biz vardık. Gezi'de katledilen bütün insanların sahibi Cumhuriyet Halk Partisi oldu ve her zaman onların hakkını savundu. Gezi'de en önde durdu.”dedi.

" ARTIK İKTİDAR MUHALEFETİ ELEŞTİRİYOR"

Ağbaba, Cumhuriyet Halk Partisi'nin seçim beyannamesini açıklamasının ardından iktidarın eleştirilerde bulunduğunu hatırlatarak, "Konumlar değişti, artık iktidar muhalefeti eleştiriyor" dedi. 'Emekliye 2 ikramiye dediklerinden' beri iktidarın kendilerini eleştirdiğini dile getiren Ağbaba, "İktidar eleştiriyor, muhalefet cevap veriyor. Konumlar değişti. Şimdi bu sunduğumuz vizyon belgesiyle Türkiye'deki gündem maddesini Cumhuriyet Halk Partisi oluşturdu. Tartışmalardan ve bu durumdan memnunuz. Eleştirilerden de son derece memnunuz, bunlardan faydalanıyoruz. Bazılarına gülüyoruz, yapıcı olan eleştirileri de almaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Ağbaba, Cumhuriyet Halk Partisi'nin yoksulluğu yenmeye geldiğini kaydederek, milletin verdiği desteğe layık olmak için 4 yıl boyunca gece-gündüz demeden çalıştığını, bundan sonrada çalışmaya devam edeceğini belirtti.

"HDP'NİN BARAJ PROBLEMİ YOK, ONLARA VERECEĞİNİZ HER OY AKP'YE YARAR"

Ağbaba, HDP'nin baraj probleminin olmadığını, vatandaşların buna göre oy vermelerini istediklerini belirterek, "'HDP'ye oy verelim barajı geçsin AKP'nin milletvekili sayısı azalsın' düşüncesinde olanlar var. HDP'nin Türkiye'de baraj problemi görünmüyor. Ama Malatya'da milletvekili çıkarma şansı yok. HDP sadece bizim tabanımızdan oy alıyor.

Bizden alacağı oy ile Malatya'dan milletvekili çıkarma şansları yok. 6-7 bin oy ile barajı geçme gibi bir durumları olmaz ki, zaten barajı geçiyorlar. Bizden alacağı her oy, bizim milletvekili sayımızı düşürür, AKP'nin milletvekili sayısını artırır. Bunu herkese anlatın. 4 yıl boyunca sizin için çalıştım. Hep sizin hakkınızı savundum, 4 yıl başınızı önünüze eğdirmedim. 4 yıl boyunca AKP'ye karşı, gözümüzü budaktan sakınmadan mücadele ettim. 4 yıl boyunca gece-gündüz demedim sizin için çalıştım, hakkımı yedirmeyin" diye konuştu. 

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber