Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 14 Şubat 2016 - 13:43 Yorum: 0

Ağbaba, Sen Türkiye'yi bir terörist cehennemine çevirdin

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, "Cumhurbaşkanı istiyor ki herkes kendisi gibi konuşsun. Herkes onun 'terörist' dediğine aynı sıfatı taksın."

Ağbaba, Sen Türkiye'yi bir terörist cehennemine çevirdin

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, "Cumhurbaşkanı istiyor ki herkes kendisi gibi konuşsun. Herkes onun 'terörist' dediğine aynı sıfatı taksın. 'Eyy Cumhurbaşkanı' hangi gün kime terörist diyebileceğini önceden bilebilsek biz. Önce genelkurmay başkanına,'terörist' dedin. Şimdi 'Paralel' diye bir kavram ürettin,onlara terörist diyorsun” dedi.

“DEVLET SİMSARLIK YAPAR MI?”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, İl Başkanı Enver Kiraz ve parti yöneticileriyle birlikte Belediye İş Sendikası Malatya Şubesini ziyaret etti.  Sendika Başkanı Osman Nuri Solmazgül’ün çalışma hayatıyla ilgili kaygılarını dile getirdiği konuşmanın ardından söz alan Ağbaba, burada yaptığı açıklamada, hükümetin iş hayatında hayata geçirmeye çalıştığı uygulamalara tepki gösterdi. Özel istihdam büroları kurulmasına ilişkin bir tasarı hazırlandığını belirten Ağbaba, "Özellikle bu günlerde üzerinde çalışılan bir yasa var ki bu tamamen geçmiş dönemde işçinin, emekçinin kazanılmış hakkının kaybedilmesi anlamına geliyor. Mesela kıdem tazminatı ile ilgili bir çalışma var bu çalışmayı sendikalar kabul etmiyor. Ayrıca özel istihdam bürolarının açılması diye bir konu var ki bu resmen Türkiye’deki iş yaşamının baştan aşağı değiştirilmesini öngörüyor. Amele pazarlarını aratmayan bir durumla karşı karşıya geleceğiz, devletin simsarlık yaptığını göreceğiz. Bu işçilerin idam fermanı olacak. Biz Cumhuriyet Halk partisi olarak işçinin, emekçinin idam fermanını yırtıp atacağımıza söz veriyoruz. Biz her zaman sizlerin mücadelesine destek vereceğiz ve sizlerin yanında olacağız" dedi.

"ÜLKE TARİHİNİN EN DERİN KRİZİ YAŞANIYOR"

Türkiye tarihinin en derin krizlerinden birinin yaşandığını söyleyen Ağbaba, "Hem içte hem dışta tarih boyunca böyle bir kriz yaşanmamıştır. Yanlış Suriye politikası nedeniyle artık Ortadoğu'da hiçbir etkisi kalmayan bir ülke konumuna geldik. Türkiye'nin düştüğü konum ortada. Bakın ateşkes görüşmeleri devam ediyor. Türkiye bu ateşkesi desteklemelidir. Asla geçmiş dönemdeki gibi (MİT tırlarında olduğu gibi) oradaki IŞİD militanlarına, El Nusra'ya yardım etmemelidir. Hem cumhurbaşkanı hem de AKP iktidarı mülteci meselesini şantaj malzemesi olarak kullanıyor. Aslında 'Eyy ABD, eyy AB' derken şantaj yapıyor. '3 milyar Euro yetmez daha fazla ver. Ve bu parayı fonlar aracılığıyla değil doğrudan ver' diyor. Bu geri dönüş anlaşmasını imzalayan da bu hükümet. Neyin karşılığında? 3 Milyar Euro'nun.  Avrupa'ya 'mültecileri geri gönder, burayı bir mülteci kampına döndür, bana da para ver ama bir şartım daha var, Türkiye'deki insan haklarını da görme' diyor" diye konuştu.

“UTANILACAK ŞEYLER”

Türkiye'de 12 Eylül döneminde dahi yaşanmamış bir hukuksuzluk yaşandığını ifade eden Ağbaba, şöyle devam etti: "Bakın AB geçmiş dönemlerde en ufak ihlallerde ayağa kalkarken şimdi Türkiye baştan aşağıya hukuksuzca dizayn ediliyor. Ama AB'den çıt çıkmıyor. Gazeteciler cezaevine atılıyor. Eskiden haram medyası, havuz medyası vardı. Şimdi de bir kayyım medyası çıktı. AKP, bu kayyım yönetimleriyle  kendi atadığı adamlarına inanılmaz rantlar sağlıyor. 100 bin liraya yakın maaş veriyor. Kayyım medyası ne yapıyor? İnsanları hedef gösterip nefret suçu işliyor.İnsanları bölmek için yalan yazıyorlar. Sadece cumhurbaşkanının hoşuna gidecek şeyler yazıyorlar. Akın İpek grubuna ait gazetelere kayyım atayarak el koydular. Şimdi de özel şirketlere el koyuyorlar. Bu hukuksuzluktur. Siyasi görüşüne katılır katılmazsınız ama bunlar yanlış. Bu yapılanlar 12 Eylül darbe hukuku ile yapılmamıştır.Şirketlere ve gazetelere kayyım atamalar Türkiye siyasi tarihinde görülmemiştir. Avrupa ve demokrasi olan ülkelerde bunlar utanılacak şeylerdir. AB bunu görmüyor. Bunun sebebi de hükümetin şantaj yapmasıdır. Biz CHP olarak her zaman hukukun yanında olduk, hukuksuzluğa karşı mücadele ettik. Bakın Balyoz, Ergenekon, ODA Tv davası'nda biz hukukun yanındaydık. Şimdi yine hukukun yanındayız." şeklinde konuştu.

“HANGİ GÜN KİME TERÖRİST DİYECEKSİN BİR BİLSEK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın herkesin kendi gibi konuşmasını istediğini ifade eden Ağbaba, "Cumhurbaşkanı istiyor ki herkes kendisi gibi konuşsun. Herkes onun 'terörist' dediğine aynı sıfatı taksın. 'Eyy Cumhurbaşkanı' hangi gün kime terörist diyebileceğini önceden bilebilsek biz. Bir gün genelkurmay başkanına, bir gün bilim adamlarına, bir gün amirallere, Rektör Fatih Hilmioğlu’na 'terörist' dedin. Daha sonra döndün geldin 'siz terörist değilmişsiniz, beni kandırdılar' dedin. Onlarla görüşmeye başladın. Ee şimdi kime 'terörist' diyosun. 'Paralel' diye bir kavram ürettin, yanından sağından solundan geçene 'paralel' diyorsun. Kusura bakma biz senin her söylediğin şeye inanmayız. Çünkü senin geçmişte ikili görüşlerin var.”dedi.

“DÜN ‘KARA’ DEDİĞİNE, BUGÜN ‘BEYAZ’ DİYOR”

Ağbaba , geçmişte özel uçakla getirilip, Ankara’da görüşmeler yapılan Salih Müslim’i hatırlatarak devam ettiği konuşmasında; “Şimdi 'PYD terör örgütüdür' diyor. Şimdi vicdan sahibi kimse (bizim dışımızda) konuşmuyor. Geçmişte bu PYD'nin temsilcilerini özel uçaklarla getirtip özel ağırlayan sen değil miydin? Salih Müslim'i defalarca ağırlayan sen değil miydin? Barzani güçlerine koridor açarak PYD'ye yardım gönderen sen değil miydin? Şimdi PYD'ye terör örgütü deyin diye herkesi zorlamaya çalışıyor. Bugün Öcalan'ın günlükleri tutanakları ortaya çıkıyor. Orada ne yaptığını herkes görüyor. Dolmabahçe mutabakatını görüşmelerini herkes biliyor. Biz sana göre davranamayız. Biz hukuk ne diyorsa kimliğine bakmadan, kim olduğunu bakmadan hukuka bakarız. Sen Türkiye'yi bir terörist cehennemine çevirdin. Önüne gelene 'terörist' diyorsun. Biz ısrarla şunu söyleriz mesela: 'Devlet dışında silah kullanana' terör örgütü deriz. Ona hiç kuşku yok ama bugün kendine göre siyasette alan yaratmaya çalışan politikayla karşı karşıyayız. Dün kara dediğine bugün beyaz diyor. Dün Kürdistan diyordu, bugün ondan döndü" ifadelerine yer verdi.

“KUSURA BAKMA AMA BİZ TESLİM OLMAYIZ”

Terör olaylarında artışın sorumlusunun hükümet olduğunu vurgulayan Ağbaba "Türkiye'nin geldiği noktada son dönemde 300'e yakın asker ve polisimizin şehit edilmesinden sorumludur bu hükümet. Aylarca valilere 'görme', askere 'vurma' diyeceksin. PKK orada aylarca hendek kazacak haberin olmayacak. Bugün orada şehit olan fakir fukara çocuklarının sorumlusu bu hükümettir. Hükümet geçtiğimiz dönemde PKK'ya yardım ve yataklık yapmıştır. Açık söylüyoruz: Yardım ve yataklık yapmıştır. Kusura bakma senin haram medyan, havuz medyan yazabilir. Senin paralı kalemlerin yazabilir ama biz teslim olmayız. Kusura bakma bu terörün sorumlusu da sensin" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber