Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 22 Mayıs 2015 - 13:19 Yorum: 0

AĞBABA:"AKP'nin Derdi Millet Değil"

Veli Ağbaba, AKP'nin derdinin millet olmadığını ifade ederek, "Seçilen milletvekillerinin derdi sizler değilsiniz. Onların dertleri yandaşları ve cepleridir" dedi.

AĞBABA:'AKP'nin Derdi Millet Değil'

Ağbaba, genel seçim çalışmaları kapsamında Kale İlçesi'ne bağlı Kıyıcak, Düztarla, Salkımlı, Tepebaşı, Çanakçı, Dedeköy ve Kozluk Mahalleleri'ni ziyaret etti.

Ağbaba, doğru partiye ve doğru isimlere oy verilmesi gerektiğini kaydederek, “4 yıl milletvekilliği yaptık. 4 yıl boyunca hiç ayırmadan, oy versin, vermesin herkesin sorununu mecliste dile getirdik. Sadece oy aldığımız değil, oy almadığımız yerlerinde sorunlarını meclise taşıdık.” dedi.

AĞBABA: ÇOK MİLLETVEKİLİ ÇIKARMAKLA SORUNLAR ÇÖZÜLMÜYOR

Ağbaba “Kale ilçemizde Ramazan ayında bile suyun akmadığı görüldü. Bazı şeylerin iktidar olmayla değil, niyetle ilgili olduğunu anladık. Sadece çok milletvekili çıkaran partiye oy vermekle bazı sorunların çözülmediğini Kale'de gördük. Kale merkezde su aylarca kesik kaldı. Hizmet almak için sadece oy vermek yetmiyormuş, oy verilen insanların  doğru insanlar olması lazım. Oy verilen insanların da doğru insanlar olması lazım" dedi.

AĞBABA:”İKTİDAR PARTİSİ MİLLETVEKİLLERİNE MİLLETVEKİLLİĞİNİ ÖĞRETTİM”

Kale İlçesi'nin iktidar partisine yüzde 90'nın üzerinde oy verdiğini ancak yeterli hizmeti alamadığını dile getiren Ağbaba, şunları söyledi: "AKP milletvekillerine yüzde 90 destek vermiş bir ilçe. Şimdi o milletvekilinin 2'si yine aday. O 2'sinin, özellikle birinin görevi sadece Veli Ağbaba'ya muhalefet etmek, hakkında konuşmak, eleştirmek. Ben bundan memnunum, hiçbir sıkıntım yok. Ben iyi işler yaptım. Ben, onlara milletvekilliğini öğrettim. Milletvekilliğinin parmak kaldırıp, indirmek olmadığını tüm Türkiye'ye, özellikle de AKP milletvekillerine anlattım. Ben ruhumla, kalbimle her şeyimle milletvekilliği yaptım. Birileri gibi sadece parmak milletvekilliği yapmadım."

AĞBABA: "AKP'NİN DERDİ MİLLET DEĞİL"

Ağbaba, AKP'nin yandaşlarına çalıştığını ve milletin derdiyle ilgilenmediğini kaydederek, "Kale susuzluk çekti, Veli Ağbaba konuştu. Veli Ağbaba laf olsun diye çalışmıyor. AKP'nin yaptığı milletvekilliğine, iktidarlığına bakın bir de CHP'nin yapmış olduğu muhalefete bakın, bu bile CHP'ye oy vermek için bir sebeptir. AKP'nin en güçlü olduğu yerde bir bakın neler yaşanıyor. Kayısı yanıyor destek alamıyor, suyu yok önlem alınmıyor. Barajda sulama yapanların hepsinin elektrik borcu var, tamamı icralık. Çok oy vererek çok hizmet alınmıyor. Doğru tercih yapıp doğru partiye oy verirseniz hizmet gelir.” dedi.

Ağbaba, “Bakın yaklaşık 2 aydır Türkiye'de CHP tartışılıyor. Emeklilere iki maaş ikramiye vereceğiz, mazotu 1,5 lira yapacağız, taşeron işçiliği kaldıracağız, tarımda çalışan insanlara 30 yaşına kadar sigortaları devlet tarafından karşılanacak dedik, her aileye en az 720 lira para vereceğiz dedik, sosyal yardımları 2 kat artıracağız, bunların hiçbirine hükümet, AKP bunları yapamazsın demedi, bunlar yanlış da demedi, kaynağı nerden bulacaksınız dediler. Geçtiğimiz hafta AKP yandaşlarının 3.2 Milyarlık vergi borcu affedildi. Buradan AKP'ye oy veren yoksullara, elektrik borcu olan Kale halkına sesleniyorum, kendi yandaşlarının  vergi borçları affediliyor ama İzolluluların 2 bin liralık borcu affedilmiyor. Oy versen bile af edilmiyor, yüzde yüz oy versen bile affedilmiyor. Sen borcun altında eziliyorsun, icralık olmuşsun senin borcunu affetmiyor çünkü AKP'nin derdi sen değilsin, oy versen bile sen değilsin" şeklinde konuştu.

AĞBABA: “EVİMDEN PARA KUTUSU, PARA SAYMA MAKİNESİ ÇIKMADI. AMA İLK MAKUL ŞÜPHELİ VEKİL BEN OLDUM”

Ağbaba, "Seçilen milletvekillerinin derdi sizler değilsiniz. Onların dertleri yandaşları ve cepleridir. Onların derdi Bilal Erdoğan'a destek verenler, Tayyip'e destek verenler. Ben Türkiye'nin ilk makul şüpheli milletvekili oldum. Niye oldum suç mu işledim, birileri gibi para mı çaldım, hırsızlık mı yaptım ne yaptım? Bilal Erdoğan'ın ortağı Yasin El Kadı'ya küresel rant lobisi dedim. Bunun için dokunulmazlığımı kaldırmak için fezleke düzenlediler. Evimden para kutusu çıkmadı, para sayma makinesi çıkmadı, milyar dolarları mı sıfırladım ne yaptım?” dedi.

Ağbaba, “Bir taraftan affettiklerine bakın, bir taraftan da oy aldıkları vatandaşlara bakın. Malatya'nın yoksul çiftçisinin borcunu düşünen yok, kayısısını düşünen yok, elektrik borcunu düşünen yok. Malatya bir avuç adama teslim edilmiş. Zengin zenginleşiyor, yoksul ise yoksullaşıyor. Bizler bu düzeni değiştireceğiz diyoruz.

Bu kirli düzeni yıkacağız diyoruz. Onlar laik, demokratik cumhuriyetin parlamenter demokrasisini yıkacağız diyorlar yerine ise başkanlık sistemi Suudi Arabistan'daki gibi, Mısır'da ki gibi, Suriye'deki gibi, İran'da ki gibi düzen getireceğiz diyorlar. Burası babanın çiftliği değil. Bunu Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları kurmuş, biz buna izin vermeyiz diyoruz ve bunun için çalışıyoruz” dedi. 

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber