Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 30 Mart 2015 - 14:32 Yorum: 0

Ağbaba'dan TBMM Başkanlığına trambüs ile ilgili soru önergesi

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, arızalanan ve içindeki yolcular tarafından camları kırılan trambüs ile ilgili TBMM Başkanlığına bir soru önergesi verdi.

Ağbaba'dan TBMM Başkanlığına trambüs ile ilgili soru önergesi
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Vei Ağbaba, arızalanan ve içindeki yolcular tarafından camları kırılan trambüs ile ilgili TBMM Başkanlığına bir soru önergesi verdi. 
 
Önerge metni şu şekilde;

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA

 Aşağıdaki sorularımın İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim

                                                                                   Veli AĞBABA

                                                                                  Malatya Milletvekili

 Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşımı rahatlatmak için hizmete soktuğu, ancak ulaşıma geçtiği günden itibaren sorunlarıyla gündeme gelen trambüslerden birinin içerisinde yolcular varken yanmasının ardından şimdi de bir başka trambüsün yine içinde yolcular varken elektrik bağlantı halatından kaynaklı yolda kaldığı ifade edilmektedir. Kısa süre önce meydana gelen yangın olayından dolayı panikleyen öğrencilerin kapı açma butonlarıyla kapıyı açmaya çalıştıkları,ardından imdat valfını devreye sokmak istedikleri bunda da başarılı olamayınca öğrencilerden 22 yaşındaki A.T  imdat çekici ve yumruklarıyla camları kırdığı belirtilmektedir. Alınan bilgilere göre camı kıran  İnönü Üniversitesi öğrencisi A.T yaralı bir şekilde yaklaşık yarım saat belediye yetkililerinin olay yerine gelmesi için bekletilmiş daha sonra  kamu malına zarar vermekten dolayı  gözaltına alınmıştır.

Bu çerçeveden hareketle;

1-      İçerisinde yolcular varken, şans eseri can kaybı yaşanmayan trambüs yangınının üzerinden kısa bir süre geçtikten sonra, kapıları açılmayan ve öğrencilerin panik yaşamasına sebep olan ikinci trambüs olayının sebebi nedir? Trambüslerle ilgili ne zamana kadar bu tür haberler gündeme gelecektir?

2-      Trambüslerle ilgili kafalarda soru işaretleri devam ederken, taşıtın içerisindeki yolcuların panikle cam kırmalarından daha normal ne olabilir? Bir üniversite öğrencisinin belirtilen sebeple gözaltına alınmasının sebebi nedir?

3-      Suç duyurusunda bulunan belediye yetkilileri için mal kaybı, can kaybından önce mi gelmektedir?

4-      Övgüyle söz edilen trambüslerin elektrik bağlantıları kesildiğinde kapıların açılmadığı doğru mudur? Böyle bir durumda onlarca insanın hayatları tehlikeye atılmamakta mıdır?

5-      Trambüs durduğunda kapı açma butonları ve imdat valflarının çalışmadığı doğru mudur?Doğru ise sebebi nedir?

6-      Adı skandallarla anılmaya başlanan tranbüslerle bu şartlarda yolcu taşımacılığına devam edilecek midir?

7-      Arka arkaya meydana gelen trambüs olaylarının ardından Bakanlığınız tarafından soruşturma açılması düşünülmekte midir?

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber