Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 06 Ekim 2016 - 13:23 Yorum: 0

AGC, Aydın’ın tanıtılacağı konsey hakkında bilgilendirme yaptı

Aydın Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Semra Şener, 26-29 Ekim tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan Türkiye Gazeteciler Federasyonu 52'nci Başkanlar...

AGC, Aydın’ın tanıtılacağı konsey hakkında bilgilendirme yaptı

Aydın Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Semra Şener, 26-29 Ekim tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan Türkiye Gazeteciler Federasyonu 52'nci Başkanlar Konseyi hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Aydın Gazeteciler Cemiyeti'nin ev sahipliğinde, Aydın Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi, Efeler, Nazilli, Karacasu, Kuşadası ve Didim Belediyeleri, Adnan Menderes Üniversitesi ve STK'lar tarafından desteklenen TGF 52'nci Başkanlar Konseyi, Türkiye'nin 81 ilinde görevli TGF Başkanlarının katılımıyla gerçekleştirilecek. Aydın, şehrin tüm Türkiye'ye tanıtılmasında büyük rol oynaması hedeflenen konseye, 20 yıl aradan sonra AGC Başkanı Semra Şener'le ev sahipliği yapacak. Henüz gazeteciler federasyonunun kurulması fikrinin ortaya atıldığı 1996 yılında eski AGC başkanlarından Mustafa Çezik, benzer toplantıya ev sahipliği yapmıştı.

'Konuk gazetecilere Aydın'ı anlatacağız'

AGC Başkanı Semra Şener, Aydın'ın dünyada sayılı güzelliklere sahip şehirlerden olmasına rağmen tanıtım noktasında eksiklikleri olduğunu ifade ederek yapılacak konseyin önemine dikkat çekti. Başkanlık görevine geldiği günden bu yana diğer illerde düzenlenen 3 konseye katıldığını ifade eden Başkan Şener, " Nevşehir, Tokat ve Safranbolu'da düzenlenen TGF Başkanlar Konseyleri'nde çok güzel organizasyona şahit olduk. Şehirlerin, kültürlerin diğer bölgelere tanıtılması açısından çok önemli bir organizasyon. Biz de AGC yönetimi olarak Aydın'da bunu gerçekleştirmek için elimizden gelen gayreti ortaya koyduk. Buradan bize destek veren Valimize, Belediye Başkanlarımıza teşekkürlerimizi iletiyoruz. Konuklarımıza Aydın'ı uzaktan değil, bizzat yaşatarak anlatacağız. Program kapsamında misafirlere Aydın'ın doğa güzellikleri, kültürü, tarihsel zenginlikleri ilçe ilçe gezilerek anlatılacak " diye konuştu.

'Menderes paneli yapılacak'

TGF 52'nci Konseyi son gününün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na denk gelmesinin güzel bir tesadüf olacağını da ifade eden AGC Başkanı Şener, "TGF üyesi misafirlerimizin, 29 Ekim Bayramını Kuva-i Milliye ruhunun doğduğu topraklarda kutlayacak olmaları, heyecan verici ve anlamlı bir durum. Biz de bu vesile ile onlara Yörük Ali'mizi, Çete Ayşe'mizi , nice milli kahramanlarımızı anlatacağız, Yunanlarla nasıl baş ettiğimizi, işgalden nasıl kurtulduğumuzu anlatacağız. Bunun dışında darbe şehidi Adnan Menderes'in memleketine gelen gazeteci konuklarımızla, "Menderes" konulu panel düzenleyeceğiz. Bu anlamlı panel ADÜ ev sahipliğinde gerçekleşecek" şeklinde konuştu.

AGC, Aydın’ın tanıtılacağı konsey hakkında bilgilendirme yaptı

AGC, Aydın’ın tanıtılacağı konsey hakkında bilgilendirme yaptı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber