Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 11 Mart 2015 - 10:33 Yorum: 0

AGC'de "Medya Köprüsü" eğitimleri başladı

Antalya Gazeteciler Cemiyeti tarafından 50 gazeteciye "Medya Köprüsü" adı altında eğitimler verilecek

AGC'de 'Medya Köprüsü' eğitimleri başladı

ANTALYA (AA) - Antalya Gazeteciler Cemiyetinin (AGC), Avrupa Birliği destekli projesi "Medya Köprüsü" kapsamında eğitimlere başlandı.

Medya Köprüsü Projesi kapsamındaki ilk derste konuşan AGC Başkanı Mevlüt Yeni, bir aylık eğitim sonunda başarılı olan katılımcılara sertifika verileceğini, ilk 3'e girenlerin de Nürnberg'e düzenlenecek ziyarete katılma fırsatı bulacağını bildirdi.

Başkan Yeni, proje ile iletişim fakültesi mezunu olmayan "alaylı" gazetecileri hedef aldıklarını belirterek, daha önce de Antalya Basın Akademisi adlı Avrupa Birliği projelerinin Türkiye çapında ses getirdiğini ve defalarca örnek proje seçildiğini hatırlattı. Yeni, "Projemiz ile mesleki tecrübe, eğitimle buluşacak. Nisan ayı sonuna kadar devam edecek eğitimler haftada 6 gün AGC Kaleiçi Merkez Binası'nda gerçekleştirilecek. Genç meslektaşlarımızın da bu projeye tam katılım sağlamalarını arzu ediyoruz" diye konuştu.

Proje kapsamında Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Nurdan Akıner, AB Standartlarında Gazetecilik konusunda ilk dersi verdi.

Medya Köprüsü Projesi kapsamında 50 alaylı gazeteciye iletişim, temel iletişim becerileri, iletişim etiği, haber toplama ve yazma teknikleri, röportaj teknikleri, Avrupa Birliği standartlarında gazetecilik, diksiyon ve beden dili, basın ceza yasaları, haber kameramanlığı, haber fotoğrafçılığı, sosyal medyanın gazetecilik üzerindeki etkileri, temel Avrupa Birliği bilgisi konuları ile İngilizce dersi verilecek.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber