Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 13 Mayıs 2016 - 16:03 Yorum: 0

AGD Bilecik Şube Üniversite Komisyonundan İdam Açıklaması

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Bilecik Şube Üniversite komisyonu üyeleri, Bangladeş'te yaşanan idamlar hakkında basın açıklamasında bulundu.

AGD Bilecik Şube Üniversite Komisyonundan İdam Açıklaması

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Bilecik Şube Üniversite komisyonu üyeleri, Bangladeş'te yaşanan idamlar hakkında basın açıklamasında bulundu.

Cuma namazı sonrası Şeyh Edebali Türbesi'nde basın açıklaması yapan AGD Bilecik Şube Üniversite Komisyon Başkanı Serhat Balcı, bugünlerde Suriye, Irak, Mısır, Yemen ve birçok İslam ülkesinde yaşanan sıkıntıların ardında ırkçı emperyalizmin olduğunu belirtti. Balcı, "Irkçı emperyalizm, bölgeyi neredeyse bütün uluslararası haber ajanslarında etnik ve mezhepsel adlandırmalar ile tasnif eden; tasnifte işine geldiğinde etnik yapıyı, işine geldiğinde mezhep farklılığını kullanan yapıdır. Bölge insanlarının emperyalizme karşı ortak bir tavır sergilemesini önleyebilmek için her dönemde ırkçılığı ve mezhepçiliği körüklemişler, provokatif olaylarla bölge insanını birbirine düşürmüşlerdir" dedi.

"VERİLEN İDAM CEZALARININ HUKUK DIŞI BİR KARAR OLDUĞU AÇIKTIR"

İslam coğrafyasında yaşanılan bu sıkıntıların bir benzerinin Bangladeş'te yaşandığını ifade eden Balcı, "Bangledeş'te Cemaat-i İslami Partisi Liderlerinden Motiur Rahman Nizami hakkında 1971'deki bağımsızlık savaşı sırasında sözde insanlığa karşı suç işlediği gerekçesiyle verilen idam kararı mahkemece onandı. Mahkeme tarafından suçlu bulunan ve idam cezasına mahkum edilen ilk kişi, Cemaat-i İslami Partisi'nden Aldülkelam Azad daha sonra partinin Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Molla cezası infaz edilen ilk Cemaat-i İslami lideri olmuştu. Mahkemenin 90 yıl hapse mahkum ettiği Cemaat-i İslami'nin 92 yaşındaki lideri Gulam Azzam da hapishanede ölmüştü. Hasina hükumetinin kurduğu mahkeme parti liderliğini üstlenen Rahman Nizami'yi, sonrasında partinin Merkezi Yürütme Kurulu üyesi Mir Kasım Ali'yi bağımsızlık savaşı sırasındaki bazı olaylardan idam cezasına mahkum etmişti. Ayrıca cezası, Yüksek Mahkeme tarafından onanan partinin Genel Sekreter Yardımcısı Muhammed Kamarruzzaman, 11 Nisan 2015'te idam edilmişti. Aynı şekilde Bangladeş'te Cemaati İslami Partisi Genel Başkanlarından Motiur Rahman Nizami'ye verilen idam cezasının da hukuk dışı bir karar olduğu açıktır. Bangladeş'te verilen bu idam cezalarının uygulanmaması, yeniden yargılanma sürecine gidilmesi, halkın taleplerine ve iradesine karşı işletilen baskı sürecine son verilmesi bu ülkelerin normalleşmesine katkıda bulunacaktır" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber