Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 12 Mart 2015 - 18:48 Yorum: 0

AGD'den "Çanakkale Savaşı Fotoğraf Sergisi"

ANTALYA (AA) - Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Manavgat Temsilciliği, Çanakkale Meydan Savaşlarının 100. yılı nedeniyle ilçede çeşitli etkinlikler düzenliyor.Etkinlikler kapsamında Cumhuriyet...

AGD'den 'Çanakkale Savaşı Fotoğraf Sergisi'

ANTALYA (AA) - Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Manavgat Temsilciliği, Çanakkale Meydan Savaşlarının 100. yılı nedeniyle ilçede çeşitli etkinlikler düzenliyor.

Etkinlikler kapsamında Cumhuriyet Meydanında Çanakkale Savaşını anlatan fotoğraf sergisi açıldı. Sergi açılışına Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Dalak, Manavgat Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hacer Bakır Sert, siyasi parti temsilcileri, oda ve dernek başkanları, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Sergide vatandaşlara yağlı buğday çorbası, şekersiz üzüm hoşafı ve peksimet ekmeğinden oluşan "Çanakkale Menüsü" ikram edildi.

AGD Manavgat temsilcisi Mehmet Gayretli, Çanakkale zaferinin 100. yılı etkinlikleri kapsamında bir dizi etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

Geçtiğimiz haftalarda "Çanakkale Destanı" isimli konferans ve "Gençlik Çanakkale'yi Okuyor" isimli kitap okuma kampanyası düzenlediklerini belirten Gayretli, ayrıca Çanakkale Savaşını anlatan fotoğraf sergisi açtıklarını kaydetti.

Çanakkale ruhunun iyi anlatılması gerektiğini vurgulayan Gayretli, "Özellikle çocuklarımız ve gençliğimizin tarihini iyi bilmesi gerekiyor. Biz de yaptığımız etkinliklerle o şuuru ve ruhu anlatmaya çalışıyoruz" dedi.

Gayretli, etkinlikler kapsamında 18 Mart Çarşamba günü 27. Alay ve 57. Alay yürüyüşü, 21 Mart Cumartesi günü 100. yılı temsilen Türkbeleni Ormanı'na 100 fidan dikimi ve 26 Mart Perşembe günü Cumhuriyet Meydanı'nda "Çanakkale'de can verenler için kan verme" etkinlikleri düzenleyeceklerini ifade etti. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber