Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır23:23 Karşıyaka, stadyum için taraftar mitingi düzenledi23:23 Bakan Tunç: "Mehmet Selim Kiraz’a sıkılan kurşun Türkiye’ye sıkılan kurşund...23:20 Kastamonu’da inşaat kenarında erkek cesedi bulundu23:11 DTSO’da “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamın Artırılması Projesi” düze...
Sami Er
Yerel 20 Aralık 2014 - 14:08 Yorum: 0

AGD'den "Liseli Gençler Efendimizin İzinde" adlı Siyer-i Nebi yarışması

Anadolu Gençlik Derneği Diyarbakır Şubesi, "Liseli Gençler Efendimizin İzinde" adlı Siyer-i Nebi yarışması düzenledi

AGD'den 'Liseli Gençler Efendimizin İzinde' adlı Siyer-i Nebi yarışması

DİYARBAKIR (AA) - Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Diyarbakır Şubesi, "Liseli Gençler Efendimizin İzinde" adlı Siyer-i Nebi yarışması düzenledi.

AGD tarafından Türkiye genelinde organize edilen "Liseli Gençler Efendimizin İzinde" adlı Siyer-i Nebi yarışması, Diyarbakır'da yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi.

Sınav hakkında açıklamalarda bulunan AGD Diyarbakır Şube Başkanı Abdurrahman Ergin, amaçlarının peygamber efendimizin hayatını gençlere ulaştırmak olduğunu söyledi.

Diyarbakır merkez ve tüm ilçelerinde sınav için çalışma yaptıklarına değinen Ergin, şöyle konuştu:

"Diyarbakır merkez ve tüm ilçelerindeki liselerde çalışma yaptık. Toplamda 2 binin üzerinde bir kayıt yapıldı. Şu anda merkezde bulunan 4 okul ve ilçede bulunan 4 okul olmak üzere toplamda 8 okulda sınav yapılmaktadır. Günümüz şartlarında böyle bir çalışma yapmak çok zor. Ancak efendimizin hayatı için ne kadar fedakarlık, çalışma yaparsak yapalım az geliyor. Çünkü o alemlere rahmet olarak gönderilmiştir."

Siyeri nebi sınavının ilk olmadığını, geçen sene AGD tarafından Türkiye genelinde başlatıldığını anımsatan Ergin, "Gençlerimize çok fazla olumsuz şeyler aşılanıyor. Bizler de gençleri bu tür olumsuz şeyre yönlendirmelerine karşı ıslaha sürükleme gayreti içerisindeyiz. Gerçek manada barışı, huzuru, adaleti, iyilik ve güzelliği elde etmek istiyorsak bunun yolu Kuran'ı Kerim ve peygamber efendimizin hayatıdır. Gençlerimiz ahlaki ve manevi buhran içerisindedirler. Bunları önlemenin yolunun islami kaynaklara sarılmaktan geçeceğini düşünüyoruz" dedi.

Ergin, yarışmada dereceye girenlere, birinciye Umre ödülü, ikinciye bilgisayar, üçüncüye, cep telefonu, dördüncüye ise tablet hediye edeceklerini belirtti.

AGD liseler komisyonu başkanı Ahmet Baran ise, peygamber efendimizin hayatını yaşatmak için böyle bir yarışma yaptıklarını dile getirdi.

Geçen seneye göre çok fazla yoğunluk olduğunu belirten Baran, tüm ilçelerde çalışma yaptıklarını, gençlerin yoğun ilgi gösterdiğini kaydetti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber