Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 24 Temmuz 2014 - 01:40 Yorum: 0

AGEM üyesi çocuklardan Gazze protestosu

Anadolu Gençlik Eğitim Merkezinden (AGEM) bir grup çocuk, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla Birleşmiş Milletler (BM) binası önüne barışı temsil eden çelenk bıraktı.

AGEM üyesi çocuklardan Gazze protestosu

AGEM adına toplanan bir grup çocuk, BM binası önüne, 'Where is United Nations' yazılı tişört giyerek ve Türk bayrakları ile İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını ve BM'nin tutumunu protesto etmek amacıyla toplandı. Grup, BM'nin sadece kağıttan oluştuğunu savunarak, gazete kağıtlarından yapılan çelengi binanın önüne koydu.

Burada çocuklar adına açıklama yapan AGEM Başkanı Kadir Hakan Gören, BM'nin görevini yerine getirmediğini söyledi.

Gören, Filistin topraklarının adım adım işgal edildiğini belirterek, Filistinlilerin haklı biçimde direniş hakkını kullandıklarını ifade etti.

İnsan haklarını savunan sivil toplum kuruluşlarına da seslenen Gören, 'Kimse 'İsrail, savunma hakkını kullanıyor' demesin. İsrail hükümeti, bölgede barışı hiçe sayarak bir millete karşı etnik temizlik uygulamaktadır. Bölgede barışın sağlanmasını ve kanın durdurulmasını istiyoruz' dedi.

10 yaşındaki Hasan Ünal da İsrail'in Gazze'ye yaptığı zulme sessiz kalanlara çağrıda bulunarak, 'Müslümanları öldüren insanlar, nerede sizin insanlığınız?' ifadesini kullandı.

ETİKETLER: AGEM , üyesi , çocuklardan , Gazze , protestosu
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber