Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 12 Mart 2015 - 17:58 Yorum: 0

AGİDER, "Yılın engel tanımayan kadını"nı seçti

ANTALYA (AA) - Akdeniz Girişimci İş Kadınları Derneği (AGİDER), engelli kardeşinin dünyaya getirdiği kız çocuğunu sahiplenip, 29 yıldır kendi çocuklarıyla büyüten Erten Özzeren'i...

AGİDER, 'Yılın engel tanımayan kadını'nı seçti

ANTALYA (AA) - Akdeniz Girişimci İş Kadınları Derneği (AGİDER), engelli kardeşinin dünyaya getirdiği kız çocuğunu sahiplenip, 29 yıldır kendi çocuklarıyla büyüten Erten Özzeren'i "Yılın engel tanımayan kadını" seçti. 

Dernekten yapılan yazılı açıklamaya göre, AGİDER, engelli girişimci kadınları ağırladı. AGİDER Üyesi Hülya Bostanoğlu'nun kurucusu olduğu ve Engelliler Sanat Evi'nde kurs gören engelli kadınlar ve gönüllü çalışanlarla yapılan etkinlikte, engellerine rağmen hayatın her alanında aktif yer alan kadınların yaşam hikayeleri, yaşadığı zorluklar ile yapılması planlanan çalışmalar paylaşıldı.

AGİDER Başkanı Taliha Salman, bu yıl yapılan "Kadınlar Günü" etkinlikleri kapsamında dernek olarak engelli kadınlara dikkati çekmek, sorunlarını paylaşmak ve çözüm önerilerine katkıda bulunmak istediklerini belirtti. 

Dernek tarafında işitme ve konuşma engelli kardeşinin dünyaya getirdiği ve bakmak istemediği kız çocuğunu sahiplenerek, 29 yıldır kendi evlatlarıyla büyüttüğü gerekçesiyle "Yılın engel tanımayan kadını" olarak belirlenen Özzeren, şöyle konuştu:

"Kendi çocuklarımdan ayırmadığım ve büyütürken tüm aile ve çocuklarımla Müge'yi engelsiz bir birey gibi yetiştirmek için uğraştık. İşitme ve konuşma engeline rağmen eğitimlerle iletişim kurmasını sağladık. Yapılan tedavi ve rehabilitasyonla şu an az da olsa ayağa kalkmasını sağladık. Kendi hayatından fedakarlık ederek ailesiyle yıllardır Müge'yi hayata kazandırmayı amaç edindik ve bundan da büyük mutluluk duyduk. Müge artık Engelliler Sanat Evi'nde aldığı kurslarla tekerlekli sandalye ile dans etmesini öğrendi ve gösterilerde yer alıyor ve bu da yaşama sevincini artırıyor. Bu etkinlik bizi çok duygulandırdı. Bizleri unutmadıkları için ve duyarlılıkları için tüm AGİDER üyelerine ve engellilere gönüllü eğitimler sağlayan Hülya Bostanoğlu'na tüm engelliler adına teşekkür ederim."

Dernek üyelerinin kadına şiddete dikkati çekmek ve tepki göstermek üzere siyah giyinip, siyah kurdele taktığı etkinlikte, kursiyerler dinleti sundu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber