Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 06 Ekim 2016 - 10:53 Yorum: 0

Ağırnas’ta iki sivil mimarı yapı onarıldı

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi olarak Ağırnas'ta yer alan iki yapının bakım ve onarım çalışması yapılarak kültürel...

Ağırnas’ta iki sivil mimarı yapı onarıldı

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi olarak Ağırnas'ta yer alan iki yapının bakım ve onarım çalışması yapılarak kültürel mirasa kazandırıldığını söyledi.

Ağırnas yerleşim alanında yer alan ve bölgesel mimarı eserlerin en güzel örneklerin yer aldığı evlerin tescilli olduğunu ve tarihi mimarisi ile yapı tekniği açısından bir Anadolu Kültür Mirasını temsil ettiğini belirten Başkan Büyükkılıç, "Melikgazi Belediyesi olarak 2015 yılından beri tarihi ve kültür yapılarının bakımı ve onarımı günümüz hizmetine kazandırıyoruz. Gerçekleştirilen çalışma ile de adeta açık alan arkeoloji müzesi olan Ağırnas" da iki evde bakım ve yenileme çalışması yapıldı. Biri iki katkı, diğeri tek katlı olan bu sivil mimari evler için öncelikle proje hazırlandı. Yapı tekniği, kullanılan malzemeler ve taş işçiliğin güzel örneklerini sergileyen bu tarihi yapı öncelikle aslına uygun olarak onarıldı. Mimarlar Haftası ve Mimar Sinan'ı Anma Etkinliği dolayısı ile 9 Ekim 2016 Pazar günü bu iki sivil yapının açılışı yapılarak hizmete sunulacaktır." dedi.

Anadolu kültür mirasına katkı…

Bakım, onarım ve yenileme çalışması yapılan iki sivil yapının mülkiyet sorunu bulunmadığını hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, yapımı tamamlanan her tarihi eserin tekrar kullanıma açıldığını ve hizmete sunulduğunu sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber