Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 24 Ekim 2014 - 12:13 Yorum: 0

Ağız ve Diş Sağlığı Mobil tarama aracı hizmete girdi

Şırnak Halk Sağlığı Müdürlüğü, sağlık hizmetlerine ulaşılabilirliğin zor olduğu yerlere ağız ve diş sağlığı mobil tarama aracıyla hizmet vermeye başladı

Ağız ve Diş Sağlığı Mobil tarama aracı hizmete girdi

ŞIRNAK (AA) - Şırnak Halk Sağlığı Müdürlüğü, sağlık hizmetlerine ulaşılabilirliğin zor olduğu yerlere ağız ve diş sağlığı mobil tarama aracıyla hizmet vermeye başladı.

Şırnak Halk Sağlığı Müdürü Dr. Muhsin Hayyam Elçi, Ağız ve Diş Sağlığı mobil tarama aracının modifikasyon işlemlerinin tamamlandığını ve hizmete hazır hale getirildiğini söyledi.

Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak, çok sayıda vatandaşa ulaşmayı hedeflediklerini dile getiren Elçi, şöyle konuştu:

"Bu kapsamda sağlık hizmetlerinden yeterli ölçüde yararlanamayan, sağlık hizmetlerine ulaşılabilirliğin zor olduğu yerlerde bu hizmetlerin gezici sağlık araçları ile götürülmesi bir yöntem olarak kullanılmaktadır. Gezici ağız ve diş sağlığı aracımızın, program dahilinde hafta içi, mesai saatlerinde program dahilinde köylere gitmesi planlanmaktadır. Öğrencilere ve vatandaşlara koruyucu sağlık hizmetleri konusunda bilgi verilecek, diş çekimi, çocuk dişlerinde çürük koruyucu önlemlerin alınması, diş taşı temizliği gibi tedaviler uygulanabilecektir. Merkeze gidemeyen vatandaşlarımızın ayağına hizmeti götürmüş olacağız." 

Elçi, sağlık güvencesi olsun veya olmasın, tüm vatandaşlara ücretsiz hizmet verileceğini, yapılacak olan tarama ve tedavi hizmetleri belde ve köylerden gelecek talepler dahilinde planlanarak hizmetlerin devam edeceğini ve vatandaşın sağlıklı yaşam kalitesini artırmayı amaçladıklarını kaydetti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber