Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 27 Haziran 2016 - 00:38 Yorum: 0

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan Gazetecilerle İftar Yemeğinde Bir Araya Geldi

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan ASLAN, kentte görev yapan ulusal ve yerel medya mensupları ile iftar yemeğinde bir araya geldi.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan Gazetecilerle İftar Yemeğinde Bir Araya Geldi

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan ASLAN, kentte görev yapan ulusal ve yerel medya mensupları ile iftar yemeğinde bir araya geldi.

Üniversite Konukevinde gerçekleştirilen iftar programına Prof. Dr. İrfan Aslan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Ünal, Üniversite Genel Sekreteri Ali Balkis ile ulusal ve yerel basın kuruluşlarının temsilci ve çalışanları katıldı.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nin ülkedeki eğitim kurumları arasında fiziki yapılaşması, akademik, idari personel ve öğrencisi sayısı bakımından kısa zamanda kendisine çok önemli bir yer edindiğini belirten Rektör Aslan, kurulduğu günden bugüne kıyaslandığında üniversitesinin kente kazandırdığı değişimin ve vizyonun net bir şekilde görülebileceğini söyledi.

Üniversitelerin bulundukları kentin sosyo-kültürel değişimini sağlamasının başarılı olduğunun göstergesi olduğunu ifade eden Rektöre Aslan; "Yedi yıllık bir geçmişi bulunmasına karşın üniversitemiz hergeçen gün büyümesini sürdürmektedir. Artık tamamlanma aşamasına gelen fiziki yapılanmanın yanı sıra, akademik, idari personel ve öğrenci sayısı da artarak devam etmektedir. Üniversitemizde gerçekleştirilen bilimsel, ulusal, uluslararası konferans, sempozyum, panel gibi faaliyetlerin tümü Ağrı halkına açık bir şekilde gerçekleştirilirken Sürekli Eğitim Merkezi bünyesinde verilen sertifika eğitimleri ile halka ciddi katkılar sağladık. İlçelerde açılan fakültelerimiz eğitim-öğretim ve sosyal çevre bakımından dünya standartlarını yakalamış seviyede olup Türkiye'de alanında bir ilk olan Eleşkirt Celal Oruç Hayvansal Üretim Yüksekokulu ve Türkiye'nin en popüler bölümlerini bünyesinde barındıran Doğubayazıt İnsan ve Toplum Bilimler Fakültelerimizin etkileri bölgesel kalmayacak Ağrı ve tüm Türkiye'de alanında başarılı bilim insanlarının yetişmesine olanak sağlayacaktır. Bütün bu gelişmeler yaşanırken Ağrı'da da zaman içerisinde önemli bir dönüşüm yaşandı. Üniversitemiz ile birlikte Ağrı'da şehir kültürü daha da canlanmaya başladı.Eğer bir üniversite bulunduğu yerde değişime imza atabilmişse o eğitim kurumu, başarılı olmuş demektir. Bu başarının artarak devam etmesi noktasında tüm Ağrılılar'ın ve siz değerli gazetecilerin görüşleri bizim için önemlidir. Şahıslar geçici, kurumlar bakidir. Üniversitemizin bölge üniversiteleri arasında edindiği başarının devamı için sizlerin değerli katkılarını bekliyorum" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber