Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sağlık 07 Aralık 2016 - 11:03 Yorum: 0

Ağrı kesici, mide kanamasına neden olabilir

Mide rahatsızlığı sebeplerinin en önemlilerinden birinin ağrı kesici kullanımı olduğunu belirten Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Serkan Cerrah, sık ve gereksiz...

Ağrı kesici, mide kanamasına neden olabilir

Mide rahatsızlığı sebeplerinin en önemlilerinden birinin ağrı kesici kullanımı olduğunu belirten Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Serkan Cerrah, sık ve gereksiz yere kullanılan ağrı kesicilerin mide ağrısına yol açmakla beraber mide kanamasına bile yol açabileceğini söyledi.

Medical Park Elazığ Hastanesi Gastroenteroloji Polikliniği Uzmanı Dr. Serkan Cerrah, mide rahatsızlığı olan hastaların dikkat etmesi gerekenler hakkında bilgi verdi. Mide bölgesinde oluşan rahatsızlık hissine dispepsi denildiğini belirten Dr. Cerrah, "Dispepsi günlük yaşantımızda çok sık rastladığımız hasta grubunu oluşturmaktadır. Mide rahatsızlığı şikayetti olanlar özellikle 50 yaş ve üzeri hastalar muhakkak hekimlere kontrole gelmeleri gerekmektedir. Ek şikayetleri olan hastaların ise muhakkak ileri tetkikleri gerekmektedir. Mide ağrısıyla beraber kilo kaybı, yutma güçlüğü ve ailesinde bağırsak kanseri olanlar ileri tetkiklerde değerlendirilebilir. Bu şikayetleri olan hastalar endoskopi ile değerlendirilmesi gerekmektedir" dedi.

Endoskopinin, hekimlerin net karar vermesini sağlayan bir tetkik yöntemi olduğunu vurgulayan Dr. Cerrah, "Endoskopi, gastroenteroloji pratiğinde çok sık kullanılan bir tetkiktir. Mide rahatsızlığına sebep olan nedenlerin en önemlilerinden biri ağrı kesici kullanımıdır. Sık ve gereksiz yere kullanılan ağrı kesiciler mide ağrısına yol açmakla beraber bazen de mide kanamalarına neden olmaktadır. Özellikle 60 yaşından sonra kalp yetmezliği, KOAH gibi hastalıkları bulunan ve kan sulandırıcı ilaçları kullanan hastaların mide ağrısı şikayetleri çok sık olur. Bu şikayetler ihmal edildiği zaman mide kanamalarına kadar giden durumlar oluşmaktadır. Bu tür şikayetleri olan hastalar mutlaka doktor, aile hekimlerine, dahiliye ve gastroenteroloji uzmanlarına başvurmalarını öneriyorum" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber