Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 23 Mart 2017 - 09:13 Yorum: 0

Ağrı’da Bir Annenin Feryadı Oğlumu Kurtarın

Ağrı'da 10 yaşında olan Hüseyin Yıldız adlı çocuk skolyoz hastalığı olarak bilinen omurga eğriliği hastalığına yakalandı.

Ağrı’da Bir Annenin Feryadı Oğlumu Kurtarın

Ağrı'da 10 yaşında olan Hüseyin Yıldız adlı çocuk skolyoz hastalığı olarak bilinen omurga eğriliği hastalığına yakalandı. Anne Dilber Yıldız, oğlunun yıllardır sırtında platinle yaşadığını ancak tedavi edilip iyileşmesi için özel bir Hastane'nin kendilerinden 25 bin lira para istediği, maddi durumlarının iyi olmadığından dolayı bu yüzden oğlunun tedavisini yaptıramadıklarını belirterek yetkililerden yardım istedi.

Ağrı merkez Kazım Karabekir Mahallesi, Beş Evler Caddesi, 2037 Sokak'ta ikamet eden Ali ve Dilber Yıldız çiftinin 4 çocuğundan biri olan 10 yaşındaki Hüseyin, Skolyoz olarak bilinen omurga eğriliği hastalığına yakalanarak 6 yıldır sırtında platinle yaşıyor. Daha önce oğlunun 6 defa ameliyat edildiğini belirten anne Dilber Yıldız, oğlunun Ankara'da özel bir hastane tarafından tedavi edileceğini ancak maddi durumları iyi olmadığından dolayı bunu yapamadıklarını söyledi. Anne Yıldız, tedavi için Hastane tarafından 25 bin lira istendiğini, bu parayı kazanmak için kocası Ali Yıldız'ın İstanbul'a çalışmak için gittiğini, bu parayı kazanmasının mümkün olmadığını söyleyerek gözyaşları içerisinde hayırsever ve yetkilerden yardım istedi.

'Diğer çocuklar gibi oyun oynayamıyorum'

Fatih Sultan Mehmet İlk Okulunda 3. Sınıf öğrencisi olan Hüseyin Yıldız, arkadaşları gibi koşamıyor, futbol oynayamıyor. Oyun oynamayı ve koşmayı çok istediğini anlatan Hüseyin Yıldız; "Sırtımda 4 yaşından bu yana platin var. Diğer çocuklar gibi oyun oynayamıyorum. Hayalime kavuşamıyorum, futbol oynayamıyorum. Seksek ve körebe oynayamıyorum, merdivenlerden koşamıyorum. Tüm bunları yapmak istiyorum, ama yapamıyorum. Bana Yardım eli uzatın. Benim ameliyat olabilmem için 25 bin lira para lazım. Bu para ödendiğinde bende ameliyat olup iyileştikten sonra sporcu olmak istiyorum" dedi.

Anne Dilber Yıldız, Çocuğunun hasta olduğunu sürekli Ankara'ya tedavi için gittiklerini ifade etti. Anne Yıldız; "Benim çocuğum hastadır. Sürekli Ankara'ya gidiyoruz tedavisi için. Maddi durumumuz iyi değil elimizde hiçbir şey yok. Çocuğumun tedavi edilip iyileşmesi için yardım bekliyoruz. Çocuğumda iyileşsin her çocuk gibi oyun oynasın. Okula tek başına gidip gelebilsin. Çantasını tek başına taşıyabilsin. Oğlum her çocuk gibi olsun. Bir yardım bekliyorum. Oğlum diğer çocuklar gibi koşabilsin. Oğlumun Sırtında platin var korkuyoruz, yere düşer platinler kırılır. Hiçbir yere tek başına gidip gelemiyor ben onunla gidip geliyorum. Eşim Çocuğumun ameliyat parası için İstanbul'da çalışıyor. Tedavi için 25 bin lira para istiyorlar, elimizde yok. Çocuğumun sağlığına kavuşması için hayata tutunup hayallerine kavuşması için devletten yardım istiyoruz" şeklinde konuştu.

'Oğlum diğer çocuklar gibi koşabilsin'

Ailenin tek kızı çocuğu olan Havva nur ise, kardeşinin bir an önce ameliyat olmasını isteyerek Cumhurbaşkanından yardım istedi. Abla Yıldız; "Kardeşimi çok seviyorum. Ameliyat olmasını istiyorum. Hayırseverlerden ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım bekliyoruz. Her şey kardeşimin sağlığına kavuşup hayallerinin peşinden koşması için" diye konuştu.

Kardeşlerin en büyüğü olan Yasin Yıldız, en büyük hayalinin kardeşiyle futbol oynamak olduğunu söyledi. Yıldız; "En büyük haylim kardeşimle futbol oynamak, ama bunu gerçekleştiremiyorum. Kardeşimin omurgası eğri. Mücadelemize ortak olun. Bizden yardımlarınızı esirgemeyin. Bize yardım elini uzatır mısınız" değerlendirmesinde bulundu.

'Bu parayı bu ailenin vermesi mümkün değil'

Aynı mahallede oturan Zeki Batı Bey, 20 yıldır komşu olduklarını, ailenin bugüne kadar kimseye muhtaç olmadığını, ancak bu kez ameliyat için istenilen miktarı ailenin maddi durumları iyi olmadığı için veremeyeceğini dile getirdi. Batı bey; " Bu parayı bu ailenin vermesi mümkün değil. Babası Ağrı'da iş bulamadığı için İstanbul'a gitti. Bir ekmek fırınında çalışıyor. Bu parayı bulması getirmesi mümkün değil. Bizde şefkatli devletimizden yardım bekliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konuda çocuklara karşı ne kadar merhametli olduğunu biliyoruz. İnşallah bu güzel kardeşimize, çocuğumuza yardım ederler. Ağrı'da çok sayıda İş adamlarımız var inşallah onlarda duyarlı olurlar. İstiyoruz ki bu çocuğumuzda okulunu okusun koşsun yaşıtlarıyla oynasın" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber