Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 06 Ekim 2016 - 15:13 Yorum: 0

Ağrı’da hayvancılığa büyük destek

Ağrı İl Özel İdaresi, hayvancılık potansiyelini artırmak amacıyla 27 adet hayvan gölgeliği yapımının yanında 160 adet de sıvat dağıttı.

Ağrı’da hayvancılığa büyük destek

Ağrı İl Özel İdaresi, hayvancılık potansiyelini artırmak amacıyla 27 adet hayvan gölgeliği yapımının yanında 160 adet de sıvat dağıttı.

Kırsal bölgeleri kalkındırma projeleriyle hayvancılık potansiyelini artırma çalışmalarını bütün hızıyla sürdüren Ağrı İl Özel İdaresi, bölgede potansiyel ivmeyi yükselterek çiftçiyi memnun etmeye devam ediyor. Eğitimden sağlığa, ulaşımdan kültür-turizme kadar birçok alanda yatırımlarda bulunan İl Özel İdaresi, DAP'la birlikte çiftçinin yüzünü güldürmeye devam ediyor. Dağıtılan sıvatalar sayesinde hayvanlar su ihtiyaçlarını karşılamak için kilometrelerce yol yürüyerek enerji kaybetmeyecek. Projeyle beraber hayvanlarda gelişim kaybı önlenerek, yüksek miktarda et ve süt kazanımı sağlanacak. Sıvatların en büyük artılardan bir tanesi de hayvanlara sağlayacağı temiz su olacak.

İnsanların büyük bir kesimi hayvancılıktan geçimini sağladığı Ağrı'da, çiftinin yüzü şimdiden gülüyor. Konuyla ilgili konuşan Özel İdare Genel Sekreteri Erhan Tenekeci, "Ağrı büyükbaş ve küçükbaş hayvancılığı bakımından çok zengin bir şehir. Mera alanlarımız da geniş. Hayvanların beslenmesinde meracılık büyük önem arz ediyor. Meralarda otlatılan hayvanların içme suyu ihtiyacının karşılanması da bu beslenme zincirinin çok önemli bir yönünü oluşturuyor. Çünkü hayvanın yiyeceği ot kadar su da çok önemli bir ihtiyaç maddesini oluşturuyor. Meralarımızda taban suyu genel olarak az. Hayvanlar, meradan aldığı enerjiyi günde birkaç defa 3-4 kilometre aşağılara inerek su ihtiyacını karşılayarak kaybediyor. Bu durum hayvanları oldukça yoruyor. İnşallah devletimizin, DAP'ın destekleriyle bu sorunları söz konusu projelerle minimize ederiz" ifadelerini kullandı.

Sıvatların yanı sıra hayvanların meralarda kötü hava durumlarından olumsuz etkilenmemesi için 27 adet hayvan gölgeliği de yine Özel İdare tarafından inşa edildi. Yapılan gölgelikler hayvanları aşırı güneşten, rüzgârdan ve yağıştan koruyacak. Hayvanlara dışarıdan gelebilecek tehlikeleri sıfıra indirecek olan gölgelikler, aynı zamanda hava sirkülasyonunu sağlayarak hayvanların dinlenebilecekleri önemli alanlar olacak.

Ağrı’da hayvancılığa büyük destek

Ağrı’da hayvancılığa büyük destek

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber