Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 31 Ekim 2014 - 18:18 Yorum: 0

Ağrı'da, "Meme kanseri bilinçlendirme yürüyüşü"

AĞRI (AA) - Ağrı'da, "Meme kanseri bilinçlendirme ayı" etkinlikleri kapsamında yürüyüş düzenlendi.Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından düzenlenen yürüyüşe İl Sağlık Müdürü...

Ağrı'da, 'Meme kanseri bilinçlendirme yürüyüşü'

AĞRI (AA) - Ağrı'da, "Meme kanseri bilinçlendirme ayı" etkinlikleri kapsamında yürüyüş düzenlendi.

Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından düzenlenen yürüyüşe İl Sağlık Müdürü Dr. Fikriye Tekin, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Cesim Solhan ve sağlık personelleri katıldı.

Halk Sağlığı Müdürlüğü önünde toplanan sağlık çalışanları, "Sağlıklı bir yaşam için sağlıkla hareket et" yazılı pankart açtı. Kadın sağlık çalışanları meme kanserine dikkat çekmek için pembe atkı taktı. 

Grup, daha sonra Cumhuriyet Caddesi'nde kurulan standa kadar yürüdü.

Hamur Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. İlkiz Bilge Tosun, yaptığı konuşmada, etkinlikler kapsamında yürüyüş düzenlediklerini belirterek, şunları söyledi:

 "Cumhuriyet Caddesi’nde kurulan stantta meme kanseri ile ilgili vatandaşlarımızı bilgilendiriyoruz. Her sekiz kadından birisi hayatında meme kanseri olacak. Yani burada örneğin kaç kadın varsa bunlardan 8'de biri mutlaka meme kanseri olmuştur veya olacaktır. Buradaki amacımız erken evrede teşhis etmek ve öldürücü olan bu hastalıktan korunmayı sağlamaktır. Bunun için kendi kendine meme muayenesi, doktorda yaptığımız meme muayeneleri ve 40 yaşından sonra hiçbir şikayetimiz olmazsa dahi yaptıracağımız mamografi filmleri çok önemlidir. Bu üç yöntemle meme kanserini erken teşhis edebiliriz." 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber