Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 13 Ekim 2016 - 09:03 Yorum: 0

Ağrı’da silajlık mısır hasadı başladı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Kenan Engin, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü personelleri, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği...

Ağrı’da silajlık mısır hasadı başladı

Ağrı'nın Ozanlar köyünde silajlık mısır hasadı başladı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Kenan Engin, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü personelleri, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Müdürlüğü personellerinin katılım ile Ozanlar köyüne ziyaret yapıldı. Silajlık mısır yetiştiriciliği yapan İbrahim Taşdan'a ait 400 dekarlık ekili alanda silajlık mısır hasadı İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Kenan Engin'in katılımıyla başladı.

Konu hakkında gazetecilere bilgi veren Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Engin, "Silajlık mısır ekiminden hasat zamanına kadar üreticilerimize teknik destekte bulunmaya özen gösterdik. Silajlık mısır için doğru hasat zamanını belirlemek önemlidir. Hasat zamanı ile silaj olarak kullanılacak bitkinin nem içerikleri, protein ve karbonhidrat oranları arasında sıkı bir ilişki mevcuttur. Silajlık mısırın muhafazası da önemli, hasadı yapılan silajlık mısır iyice sıkıştırılmalı ve kullanıma kadar hava almayacak şekilde muhafazası yapılmalıdır ki ürün bozulmasın, üreticimiz zarar etmesin" dedi.

Ağrı’da silajlık mısır hasadı başladı

Ağrı’da silajlık mısır hasadı başladı

Ağrı’da silajlık mısır hasadı başladı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber