Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 12 Mart 2015 - 16:23 Yorum: 0

Ağrı'daki doktorlardan grev kararı

AĞRI (AA) - Ağrı'da doktorlar, eşit ve anadilde sağlık hizmeti vermek ve sağlık çalışanlarına insanca çalışma koşuları talep etmek için 13 Mart Cuma günü greve gideceklerini belirtti.Ağrı...

Ağrı'daki doktorlardan grev kararı

AĞRI (AA) - Ağrı'da doktorlar, eşit ve anadilde sağlık hizmeti vermek ve sağlık çalışanlarına insanca çalışma koşuları talep etmek için 13 Mart Cuma günü greve gideceklerini belirtti.

Ağrı Tabip Odası Başkanı Ulaş Yılmaz, yaptığı açıklamada, Ağrı Tabip Odası ve SES Ağrı Şubesi öncülüğünde yarın greve gideceklerini söyledi.

Yılmaz, "AKP eliyle 12 yıldır uygulamaya konulan 'Sağlıkta Dönüşüm Politikaları' çalışanlar ve hizmeti alanlar yönünde, büyük bir yıkımla devam etmekte ve sağlık hizmeti sunumu daha da niteliksiz bir hale gelmektedir" dedi.

Sağlık emekçilerinin ciddi problemler yaşadığını ifade eden Yılmaz, şöyle devam etti:

"Hastanelerde artan iş yükleri, uzayan kuyruklar, sürekli tetkik ve ilaç torbaları arasında kışkırtılmış 'sağlık hakkı' başvurusu içinde tam olarak iyileşemeyen hastaların yanında 40 saati aşan çalışma süreleri, sürekli angarya yüklenen ve geçici görevlendirme ile oradan oraya savrulan sağlık emekçileri ciddi problemler yaşamaktadır." 

Yılmaz, tüm bu sorunlar nedeniyle sağlıkta örgütlü olan bileşenler ile talepler noktasında 13-14 Mart günü grevde olduklarını dile getirdi.

Sağlık ortamında oluşmuş problemlerin hem vatandaşı hem de sağlık çalışanlarını hasta ettiğini kaydeden Yılmaz, şöyle devam etti:

"Bu sıkıntıları görünür hale getirmek ve ücretsiz, yeterli sürede, eşit ve anadilde sağlık hizmeti vermek ve sağlık çalışanlarına insanca çalışma koşuları talep etmek için tüm Türkiye'de olduğu Ağrı'da da 13 Mart Cuma günü aciller, yoğun bakım, çocuk ve kadın doğum haricinde poliklinik hizmeti sunamayacağız. 14 Mart günü aile sağlığı merkezlerinde zoraki  nöbet  dayatmasına karşı nöbetlere gitmeyeceğiz. Tüm duyarlı kesimleri ve vatandaşlarımızı Cuma saat 10.30'da Ağrı Devlet Hastanesi önündeki bu grev etkinliğine destek vermeye ve yanımızda olmaya davet ediyoruz."

ETİKETLER: Ağrı , doktorlar
Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber