Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 13 Mart 2015 - 14:13 Yorum: 0

"Ağrı'dan Yıldız Yağmuru" Projesi

AĞRI (AA) - Ağrı'da, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında, "Ağrı'dan Yıldız Yağmuru" Projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.Nezehat Çeçen Konferans...

'Ağrı'dan Yıldız Yağmuru' Projesi

AĞRI (AA) - Ağrı'da, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında, "Ağrı'dan Yıldız Yağmuru" Projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.

Nezehat Çeçen Konferans Salonu'ndaki tanıtım programına Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Cemil Budak, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Genel Sekreteri Ali Balkıs, Turizm İl Müdür Vekili Erkan Kösedağ, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Kültür ve Spor Dairesi Başkanı Murat Tok, BESYO Müdürü Hamdi Alper Güngörmüş, Özel Yaşam Hastanesi Müdürü Deniz Budak, Ağrı Birlik Spor Kulübü yönetimi ve davetliler katıldı.

Ağrı Birlik Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve Proje Koordinatörü Özdemir Doğan, yaptığı konuşmada, amaçlarının sadece futbol da değil tüm spor branşlarında gençleri yetiştirmek olduğunu söyledi.

Bunun gençleri ve gençlik gruplarının ihtiyaçlarını dikkate alan bir proje olduğunu ifade eden Doğan, şöyle konuştu:

"Gençlerin kişisel ve sosyal gelişiminin desteklenmesi, potansiyellerini gerçekleştirebilmelerine imkan sağlanması, sosyal hayatın her alanına etkin katılımının artırılması, gençlik ve spor hizmetlerine erişimlerinin kolaylaştırılması ve yenilikçi fikirlerin hayata geçirilmesine yönelik olarak hazırlamış olduğumuz projemiz Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destekleme Programı çerçevesinde kabul görmüş ve desteklenmiştir."

Projede kentte yaşayan 14-29 yaş arası kız ve erkeklerin seçildiğini kaydeden Doğan, projeyle futbol, atletizm, salon futbolu ve basketbol olmak üzere 4 spor kursu açılacağını ifade etti.

Kurslarda 14-29 yaş arası 200 gencin eğitim alacağını belirten Doğan, sporcuların eğitim sonunda lisanslarını alarak müsabakalara katılacağını dile getirdi.

Doğan, "İlde genç nüfusa ve özellikle de kadınlara yönelik çok fazla sosyal aktivite bulunmamakta. Projeyle spor ile gençlerin ve yine özellikle de kadınların kendilerini ifade etmeleri ve varlıklarını ortaya koymalarını hedeflemektedir. Ayrıca gençlerimizin yeteneklerini ortaya koyarak, onların neler yapabileceğini göstermek ve hayata hazırlanmalarında onlara yardımcı olmak amaçlanmaktadır" dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Cemil Budak ise projeyle futbol, futsal, basketbol ve atletizm branşlarında gençleri yetiştirebileceklerini belirtti.

Bu proje sayesinde gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutarak sosyal hayata kazandıracaklarını anlatan Budak, "İl Müdürlüğü olarak gençlerimize hem spor hem de sosyal alanda hizmet etmeye devam ediyoruz" dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber