Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sağlık 16 Mayıs 2019 - 09:08 Yorum: 0

Ağrılara Diz Protezi ile etkin tedavi

Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı Op. Dr.Hasan Kalkan, Diz Protezi cerrahisi ile bir çok sağlık problemlerinin ortadan kalktığını ve bu sayede kişinin eklem...

Ağrılara Diz Protezi ile etkin tedavi

Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı Op. Dr.Hasan Kalkan, Diz Protezi cerrahisi ile bir çok sağlık problemlerinin ortadan kalktığını ve bu sayede kişinin eklem ağrılarından kurtulabileceğini söyledi.

Hospitalpark Darıca Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı Op. Dr.Hasan Kalkan, Diz Protezi cerrahisi hakkında bilgiler verdi.

Op. Dr.Hasan Kalkan, "Vücudumuza hareket imkanı sağlayan kalça, diz ve ayak bileği eklemleri ile, iş yapmamızı sağlayan elimizi ve kolumuzu kulanmamıza imkan veren omuz eklemi sıklıkla protez ameliyatı (artroplasti) uygulanan eklemlerimizdir. Vücudun bütün yükünü taşıyan diz ve kalçalar aşırı yük ile birlikte bazı sağlık problemlerinin de ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Vücuda binen yük ile kıkırdak problemleri de oluşur. İleri derecede aşınmış, kireçlenmiş, işlevini yitirmiş eklemlerin protezlerle değiştirilmesi işlemi olan Diz Protezi cerrahisi gelişen cerrahi teknikler, kullanılan maddeler ve tasarım alanındaki ilerlemeler sayesinde günümüzde başarılı bir tedavi yöntemi olarak sıklıkla uygulanmaktadır" dedi.

Tedavinin amacının ağrıyı gidermek, hareketi sağlamak ve deformiteyi düzeltmek olduğunu belirten Kalkan, "Diz, kalça, omuz, ve dirsek eklemlerine uygulanan bu işlem, aynı zamanda bölümümüzde daha kompleks ve tecrübe gerektiren revizyon protez cerrahisi de uygulanmaktadır" diye konuştu.

Dr. Kalkan, bu sağlık sorunu hakkında detaylı bilgi almak isteyenlerin mutlaka bir uzman doktor tarafından muayene edilmesi gerektiğini söyledi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber