Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 17 Mart 2015 - 11:43 Yorum: 0

Ağrı'ya baharın müjdecisi leylekler geldi

AĞRI (AA) - Eleşkirt ilçesinde uzun ve çetin geçen kış döneminin ardından hava sıcaklığının artmasıyla, yöre halkı tarafından baharın müjdecisi ve çiftçinin dostu olarak kabul edilen...

Ağrı'ya baharın müjdecisi leylekler geldi

AĞRI (AA) - Eleşkirt ilçesinde uzun ve çetin geçen kış döneminin ardından hava sıcaklığının artmasıyla, yöre halkı tarafından baharın müjdecisi ve çiftçinin dostu olarak kabul edilen leylekler gelmeye başladı.

Leylekler mart ayının başlarında bölgeye gelerek, topladıkları çalılarla yaz boyunca kalacakları yuvalarını tamir etmeye başladı.

İlçeye bağlı Yücekapı beldesinde her yıl önce dişi leyleğin 10 gün önceden gelip yuvayı tamir etmesi vatandaşların ilgi odağı oluyor.

Vatandaşlardan Cüneyt Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, leyleğin bu yıl kış şartlarından dolayı geç geldiğini belirtti.

Önce dişi leyleğin gelip yuvayı onardığını ardından erkek leyleğin geldiğini söyleyen Demir, "Genelde her yıl önce dişi gelir yuvayı tamir eder ardından erkek leylek gelir" dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber