Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 09 Mart 2015 - 15:53 Yorum: 0

AGÜ öğretim üyesine "Araştırmacı Bilim Kadını" ödülü

KAYSERİ (AA) - Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hümeyra Çağlayan'ın, kozmetik ve güzellik şirketi Loreal Türkiye...

AGÜ öğretim üyesine 'Araştırmacı Bilim Kadını' ödülü

KAYSERİ (AA) - Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hümeyra Çağlayan'ın, kozmetik ve güzellik şirketi Loreal Türkiye tarafından, "Araştırmacı Bilim Kadını" ödülüne layık görüldüğü bildirildi. 

AGÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, genç ve üstün yetenekli bilim kadınlarının araştırmalarını gün yüzüne çıkarmayı ve bilimsel becerilerindeki mükemmeliyeti amaçlayan Loreal Türkiye'nin 2015 yılı bursiyerleri belli oldu.

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Organizasyonu (UNESCO) yetkililerinin de aralarında bulunduğu jürinin, başvuruları inceleyerek karar verdiği ödülü Yrd. Doç. Dr. Çağlayan "Grafen Tabanlı Plazmonik Biyosensörler" adlı araştırmasıyla almaya hak kazandı.

Çağlayan, Loreal Türkiye'den 15 bin dolar değerinde burs alacak.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber