Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Spor 31 Mart 2015 - 13:18 Yorum: 0

AGÜ Sporlu Whalen'den sayı rekoru

TKBL'nin 24. haftasında AGÜ Spor'un, Orduspor'u 86-84 yendiği maçta 39 sayı atan ABD'li oyuncu Whalen, kariyerinin sayı rekorunu kırdı

AGÜ Sporlu Whalen'den sayı rekoru

KAYSERİ (AA) - MUSTAFA ÖNAL - Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nin (TKBL)  24. haftasında Abdullah Gül Üniversitesi'nin (AGÜ Spor), Orduspor'u 86-84 yendiği maçta 39 sayı atan ABD'li oyuncu Lindsay Whalen, kariyerinin sayı rekorunu kırdı.

Yaklaşık 3 ay önce katıldığı AGÜ Spor'da TKBL'de 14 karşılaşmada 19.3 sayı ortalamasına ulaşan 32 yaşındaki tecrübeli oyuncu, performansıyla ön plana çıktı.

Ligde normal sezonun bitmesine iki hafta kala lider Galatasaray Odeabank'ın ardından ikinci sırada bulunan AGÜ Spor'da ABD'li Whalen attığı sayılarla taraftarının yüzünü güldürüyor.

AGÜ Spor'un ligin 24. haftasında sahasında Orduspor ile oynadığı ve 21 sayı geriye düştüğü maçı uzatma bölümünde kazanmasına Whalen 39 sayı ile katkı yaptı.

Whalen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok sevdiği basketbolun kendisi için bir yaşam tarzı olduğunu söyledi.

Çocukluğundan beri basketbol oynadığını anlatan deneyimli oyuncu yaklaşık 10 yıldır da profesyonel olarak mücadele ettiğini söyledi.

Orduspor maçında çok önemli bir galibiyete imza attıklarını dile getiren Whalen, şöyle devam etti:

"Lig sıralaması adına bizim için önemli bir maçtı. Ligi ilk iki içerisinde bitirmeyi hedefleyen takımız, bu bakımdan yolumuza kayıpsız devam etmemiz gerekiyordu. Maça iyi başlayamadık ve rakibimiz sayı farkını 20'nin üstüne çıkardı. Ancak daha sonra toparlandık ve bizim için çok değerli olan bir galibiyet elde ettik. Bu karşılaşmada taraftarımızın bize verdiği destek de müthişti. Onlara da çok teşekkür ediyorum."

Whalen Orduspor karşısında 39 sayıyla kariyerinin sayı rekorunu kırmasıyla ilgili de "Kolej yıllarımda bir maçta 39 sayıdan fazlasını attığımı hatırlıyorum. Ancak profesyonel basketbolculuk hayatımda 39 sayısına hiç ulaşmamıştım. AGÜ Spor formasıyla kariyerimin sayı rekorunu kırdığım için çok mutluyum. Umarım bu rekorumu daha da geliştiririm. Geriye düştüğümüz bir maçı hem kazandığımız için hem de kendi adıma sayı rekorumu egale ettiğim için çok sevinçliyim" diye konuştu.

Whalen kendisini iyi hissettiği sürece bir kaç yıl daha basketbol oynamayı düşündüğünü kaydetti.

- Whalen takıma güç kattı

AGÜ Spor Başkanı Ömer Yağmur ise Whalen'in performansından memnun olduklarını ifade etti.

Whalen'in hem çok iyi ve profesyonel bir oyuncu olduğunu belirten Yağmur, "Whalen, ABD'nin önemli basketbolcularından biri. Onun gibi bir oyuncunun kadromuzda olması takıma güç kattı. Orduspor maçında 39 sayı atma başarısı gösterdi, kariyerinin sayı rekorunu kırdı. Oyuncumuzu tebrik ediyor ve başarılarının devamının diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber