Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 18 Mayıs 2022 - 16:53 Yorum: 0

‘Ahi Baba’ Mustafa Karagüllü, mezarı başında anıldı

Ahilik kültürüne ilişkin çalışmalarıyla Kırşehir'de tanınan Ahi Baba Mustafa Karagüllü vefatının 4. Yıldönümünde mezarı başında anıldı.

‘Ahi Baba’ Mustafa  Karagüllü, mezarı başında anıldı

Ahilik kültürüne ilişkin çalışmalarıyla Kırşehir'de tanınan Ahi Baba Mustafa Karagüllü vefatının 4. Yıldönümünde mezarı başında anıldı.

Merhum Mustafa Karagüllü'nün Kümbetaltı Mezarlığında bulunan kabri başındaki programa Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, İl Genel Meclis Başkanı Şaban Çelik, Ak Parti İl Başkanı Seher Ünsal, Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk, Ticaret Borsası Başkanı Neşet Yavuz, merhum Mustafa Karagüllü'nün eşi İsmet Karagüllü, il dışından gelen şairler ve sevenleri katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından dualar okunarak Karagüllü'nün mezarında karanfil bırakıldı. Kırşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk burada yaptığı açıklamada, "2 yıl pandemi nedeniyle Ahi Babamızın ölüm yıldönümü programlarını geniş çaplı yapamamıştık. Ahi Baba anlatılmaz yaşanır. Bizim yaklaşık 30 yılımız birlikte geçti. Altının kıymetini sarraf bilir. Ahi Babanın da kıymetini en iyi esnaflarımız bilir. Esnaflarımız onun hatırasını yaşatacaktır. Mekânı cennet olsun." Dedi. Karagüllü için Ahi Evran Camii ve Hoca Ahmet Yesevi Camiinde mevlit okutularak lokum dağıtıldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber