Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 26 Ekim 2016 - 15:53 Yorum: 0

Ahi Evran Külliyesi Müze Çalıştay Toplantısı

Cumhuriyet tarihinin ilk Külliye çalışması olan ve Belediye tarafından yaptırılan Ahi Evran Külliyesi Müzesinin oluşturulmasına katkı sunmak üzere...

Ahi Evran Külliyesi Müze Çalıştay Toplantısı

Cumhuriyet tarihinin ilk Külliye çalışması olan ve Belediye tarafından yaptırılan Ahi Evran Külliyesi Müzesinin oluşturulmasına katkı sunmak üzere çalıştay düzenlendi.

Gerçekleştirilen çalıştay bilim insanları, Mimarlar Odası temsilcilerini ve Ahilik İle ilgili araştırma ve çalışma yapanları bir araya getirdi.

Çalıştayda bilim insanlarına hitap eden Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Ahi Evran'ın bir örneğinin olmaması nedeni ile konunun ve yapılacak çalışmaların büyük önem taşıdığını söyledi.

Bahçeci konuşmasında, "Bizi en çok zorlayan şey bir muadilinin olmaması yani bir arkeoloji müzesi yapsak bir örneği var gidip gezebiliriz. Bir kent müzesi yapsak gidip örneğini gezebiliriz. Konu Ahi Evran olunca bunun uygulanmış bir örneği yok. Elimizde materyalimizde yok ama bir felsefe var , bir ahilik var bunu en şekilde anlatacak müzeyi de inşallah hayata geçirmek en büyük arzumuz."dedi.

Külliye alanının en önemli parçasının müze olduğunu ifade eden Belediye Başkanı şöyle konuştu:

"Külliyenin en önemli bir parçasıdır müze, Ahiliğin geçmişini anlatacağız. Ahiliği anlatacak. Yanındaki zanaatkarlar çarşısı da yaşayan Ahiliği anlatacak. Çok önemsediğimiz bir konu. İlk Çalıştay" biraz geniş kapsamlıydı. O çalıştaydan da güzel bir sonuçlar çıktı. Bu çalıştayı da amacımız daha kapsamlı olsun sonuç odaklı gidelim. Ahililik ile ilgili kaynak olarak çalışmaları olan arkadaşlarımız var. Yıllardır ahilikle ilgili eserler yazmış ve araştırmış kişiler."

Çalıştaya, Prof. Dr. Mikail Bayram, Kültür Eski Bakanı Avukat Gökhan Maraş, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Ahilik Araştırma Merkezi Müdürü Kazım Ceylan, Ticaret ve Sanayi Odası Temsilcisi, Mimarlar Odası Başkanı Mehmet Kurt, Ahi Evran Külliye projesini yapan mimarlar, tanzim ve teşhir projesini yapan ekip, Belediye Başkan Yardımcıları ve Belediye Birim Müdürlerinden oluşan bir ekip katıldı .

Ayrıca, teşhir için Kültür ve Turizm Bakanlığı Anıtlar ve Müzeler Eski Genel Müdürü Mehmet Akif Işık ve Sanat Tarihçi Prof. Dr. Hakkı Acun katılarak görüşleri alındı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber