Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 22 Eylül 2014 - 12:58 Yorum: 0

Ahilik Haftası

GİRESUN (AA) - Giresun'da, Ahilik Haftası törenle başladı.Atatürk Meydanı'nda gerçekleştirilen törene Giresun Vali Yardımcısı Yüksel Çelik, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Giresun...

Ahilik Haftası

GİRESUN (AA) - Giresun'da, Ahilik Haftası törenle başladı.

Atatürk Meydanı'nda gerçekleştirilen törene Giresun Vali Yardımcısı Yüksel Çelik, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Giresun Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (GESOB) Başkanı Ali Kara, esnaflar ile davetliler katıldı.

GESOB Başkanı Ali Kara, ahilik kültür ve felsefesinin toplumsal yaşamın ortak paydası olan insanı esas aldığını söyledi.

Kara, ahiliğin, 13. yüzyılda köylere kadar yayılarak, düzenli bir milli toplum kurmayı amaç edinen sosyal bir kurum haline geldiğini kaydederek şöyle devam etti:

"Mesleki dayanışma üzerine kurulu, güzel ahlaka dayalı, üretimi standarda bağlayan ve ihtiyaca göre sınırlayan, sanatı geliştirmeyi ve dünyaya bırakmayı hedefleyen nefis terbiyesini benimseyen, sevgi, saygı ve yardımlaşmayı öne çıkaran, insanı merkeze alan, devleti koruyup kollayan ahilik kültürünün taşıdığı evrensel değerler, bugün tüm insanlığın ortak arayışını oluşturmaktadır. Ahilik kültürünün topluma mal edilmesinde emeği geçenlere, bilgi ve deneyimleri ile toplumumuza hizmet edenlere teşekkür eder saygılar sunarız."

Hafta boyunca Giresun ve ilçelerde çeşitli etkinlikler gerçekleştirileceği belirtildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber