Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 22 Eylül 2014 - 13:03 Yorum: 0

Ahilik Haftası

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu: "Ahilik kültürünün gelecek nesillere aktarılmasında gençlere büyük önem düşüyor"

Ahilik Haftası

TRABZON (AA) - Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, ahilik kültürünün gelecek nesillere aktarılmasında gençlere büyük önem düştüğünü bildirdi.

Gümrükçüoğlu, Ahilik Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında, ahiliğin, Anadolu'da 13. yüzyılda hayat bulan kardeşlik, hoşgörü, birlik ve beraberliğin temeli olduğunu belirtti.

Ahiliğin kurucusu olan Ahi Evran Veli'nin aşıladığı yüksek ticaret ahlakı ve ilkelerinin, günümüzün esnaf ve sanatkarları için de ilham kaynağı olmaya devam ettiğini ifade eden Gümrükçüoğlu, şöyle devam etti:

"Ahilik teşkilatı Anadolu topraklarını karış karış imar ederek sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı teşvik etmiş, birlik ve beraberliğimizin harcı olmuştur. Toplumsal dokumuzun temelini oluşturan Ahilik kültürünün muhafazası, canlı tutulması, birlik ve beraberliğimizin sürdürülmesi için büyük önem taşımaktadır. Bu topraklarda gelecekte de barışın, sevginin, kardeşliğin, hoşgörünün devamı için gençlerimizin Ahilik kültürünü kendilerine şiar edinmeleri gerektiğini düşünüyorum."

Gümrükçüoğlu, ahilik kültürünün gelecek nesillere aktarılmasında gençlere büyük önem düştüğünü vurgulayarak, esnaf ve sanatkarların Ahilik Haftasını kutladı.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber