Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 22 Eylül 2014 - 14:38 Yorum: 0

Ahilik Haftası

Kayseri'deki etkinlikte, öğretmenlerin sergilediği kalfalıktan ustalığa geçişi simgeleyen "şet kuşanma" töreni ilgiyle izlendi

Ahilik Haftası

KAYSERİ (AA) - Ahilik Haftası, Kayseri'de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Mimar Sinan Parkı'nda düzenlenen tören, Büyükşehir Belediyesi mehter takımının konseriyle başladı.

Vali Orhan Düzgün, burada yaptığı konuşmada, Ahilik Teşkilatı'nın Anadolu'nun aydınlanmasında büyük rol oynadığını söyledi.

Ahilik prensiplerinin toplumda hayata geçirilmesinin önemine dikkati çeken Düzgün, "Bu prensipler hayatımızın mutluluk formülleri. Çocuklarımıza ders olarak verilmesi gereken kurallar. Eğer ahiliğin prensiplerini çocuklarımıza aşılarsak gelecekte bunun faydasını görürüz" diye konuştu.

Düzgün, Ahi Evran'ın eşi Ayşe Bacı'nın Kayserili olduğunu, kendisini simgeleyen heykelin de Kazancılar Çarşısı'nda yer aldığını belirtti.

Kayseri Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Ahmet Övüç ise Ahilik Teşkilatı'nın insanı esas aldığını, sosyal ve kültürel hayatın düzenlenmesinde Ahilik kurallarının önemli olduğunu kaydetti.

Ahiliğin yüzyıllardır kardeşliği ve birliği öğütlediğini ifade eden Övüç, "Her zamankinden daha çok ihtiyacımız olan birliği atalarımız nasıl sağlamışsa bizler de sağlayabiliriz" dedi.

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Mahmut Hiçyılmaz da Ahilik öğütlerinin evrensel olduğunu, yıllar geçse de bu değerlere sahip çıkılması gerektiğini dile getirdi.

Konuşmaların ardından Ahilik Haftası etkinliklerine destek veren iş adamlarına plaket verildi.

- "Şet kuşanma" töreni 

Etkinlikte, Ayşe Baldöktü Mesleki Eğitim Merkezinde görevli öğretmenler "şet kuşanma" törenini sergiledi. Ahilikte, kalfalıktan ustalığa geçişi anlatan temsili şet kuşanma, vatandaşlarca ilgiyle izlendi.

Törenin ardından Vali Düzgün, vatandaşlara Ahi pilavı ikram etti. Bu arada, Ahilik Haftası kapsamında "Yılın Ahisi" seçilen tornacı Abdullah Özdinbayazıt'a hac görevini yerine getirmek için kutsal topraklara gittiği için kaftan giydirilemedi.

Hafta etkinlikleri kapsamında KESOB Başkanı Ahmet Övüç, tören öncesi Vali Orhan Düzgün ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın'ı ziyaret etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber