Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 22 Eylül 2014 - 14:43 Yorum: 0

Ahilik Haftası

Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında, Ulus Meydanı'nda tören düzenlendi

Ahilik Haftası

ANKARA (AA) - Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında, Ulus Meydanı'nda tören düzenlendi. 

Atatürk Heykeli önünde gerçekleştirilen törene, Ankara Vali Yardımcısı Mustafa Hotman, Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB) Başkanı Mehmet Yiğiner, Birliğin yönetim kurulu üyeleri, diğer ilgililer ve vatandaşlar katıldı. 

Hotman, buradaki konuşmasında, tüm esnafların Ahilik Haftasını tebrik etti. Ahilikte ırk, renk, dil, din ayrımı bulunmadığını dile getiren Hotman, dürüstlüğün ve cömertliğin önemini vurguladı. Hotman, tüketici hakları, standardizasyon ve kalite gibi kavramların yüzyıllar önce Ahilik teşkilatı aracılığıyla ticari hayata yerleştiğini ifade etti. 

ANKESOB Başkanı Yiğiner de ahiliğin temellerinin 13. yüzyılda Ahi Evran Hazretleri tarafından Anadolu'da atıldığını hatırlattı. 

Ahiliğin sosyoekonomik ilk Türk esnaf ve sanatkar örgütlenmesi olduğuna dikkati çeken Yiğiner, ahinin helal kazanmak zorunda olduğunu vurguladı. Yiğiner, "esnaf bayramının" başta Ankara olmak üzere tüm ülkeye hayırlı olmasını diledi.

- İlin Ahisi Terzi Fatih Can oldu 

Protokol konuşmalarının ardından etkinlikler çerçevesinde, "İlin Ahisi" seçilen Terzi Fatih Can'a plaket ve sertifika verildi. Mehteran ve seymen gösterilerinin sergilendiği etkinliklerde, Şed Kuşatma Töreni de yapıldı. 

Etkinlik kapsamında vatandaşlara ahi pilavı dağıtıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber