Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 22 Eylül 2014 - 17:03 Yorum: 0

Ahilik Haftası

KOTO Başkanı Özdağ:

Ahilik Haftası

KOCAELİ (AA) - Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Başkanı Murat Özdağ, Türk ekonomisinin ahilik sisteminin sağladığı verimlilikten yeniden yararlanabilmenin yollarını araması gerektiğini bildirdi. 

 Özdağ, Ahilik Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, ahiliğin sadece iktisadi hayatı şekillendiren bir sistem olmanın çok ötesinde sosyal hayatı da kapsadığını belirterek, bu geleneğin kazanımlarından daha fazla yararlanılması gerektiğini kaydetti.

Ahiliğin temelinde vatan ve millet sevgisinin yattığına işaret eden Özdağ, Anadolu insanına ticari ve toplumsal ilişkilerde dürüstlük, güvenilirlik, meslek ahlakına saygı, hak ve hukuka riayet etme, cömert ve alın teriyle geçinme ruhunu aşılayan ahilik kültürünün, ilişki ve organizasyonun sanal olduğu teknoloji çağında yaşatılması gereken en önemli sosyoekonomik ve kültürel sistemlerin başında geldiğini vurguladı.

Özdağ, Ahilik sisteminin ne kadar önemli olduğunu anlamak için geçmişe bakılması gerektiğini bildirerek, "Türk ekonomisi ahilik sisteminin sağladığı verimlilikten, uyguladığı kalite kontrol sisteminden, yetiştirdiği kalifiye iş gücü ve ürettiği ahlaki alt yapıdan yeniden yararlanabilmenin yollarını aramalı ve mutlaka keşfetmelidir. Bu amaçla, günümüzde ahilik fonksiyonlarını nispeten temsil eden oda, kooperatif ve sendika gibi kurum ve kuruluşlara önemli görevler düşmektedir" ifadesini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber