Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 23 Eylül 2014 - 11:13 Yorum: 0

Ahilik Haftası

RİZE (AA) - Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, Ahilik Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.Kasap, mesajında, ahilik teşkilatında temel ilkenin eşitlik olduğunu, üyelerinin kardeşlik duyguları...

Ahilik Haftası

RİZE (AA) - Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, Ahilik Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kasap, mesajında, ahilik teşkilatında temel ilkenin eşitlik olduğunu, üyelerinin kardeşlik duyguları içinde bir arada bulunduğunu belirtti.

Ahiliğin bir meslek örgütü olmasının yanı sıra teşkilata giriş kuralları, örf ve adetleri ve sırları olan bir tasavvuf kurumu olduğunu ifade eden Kasap, şunları kaydetti:

"Teşkilat içerisinde küçükten büyüğe doğru sonsuz bir saygı vardır. Ahilik, yalnızca Türk insanının değil dünya toplumlarının örnek alması gereken bir insanlık ve ahlaki güzellikle doğrulukla, olgunlukla yoğrulan bir sistemdir. Bu düşüncelerle başta  şehrimizde bulunan Esnaf ve Sanatkarlarımızın ve tüm halkımızın Ahilik Haftasını kutlar, hayırlı kazançlar dilerim."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber