Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 23 Eylül 2014 - 14:18 Yorum: 0

Ahilik Haftası

Karabük'te düzenlenen törende, kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerin son temsilcileri sanatlarını icra etti

Ahilik Haftası

KARABÜK (AA) - Karabük'te Ahilik Haftası dolayısıyla düzenlenen törende, kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerin son temsilcileri, sanatlarını icra etti.

Safranbolu Pazar Yeri'ndeki törene, Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, İlçe Kaymakamı Murat Bulacak, Belediye Başkanı Necdet Aksoy, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve esnaf katıldı.

Törende, yemeni ustası Erhan Başkaya, Ahilik kültürüne göre çıraklıktan ustalığa geçen oğlu Taha Başkaya'ya şedini kuşatarak ustalığa terfi ettiğini duyurdu.

"Yılın Ahisi" seçilen Sadık Yıldız'a şed kuşağının bağlandığı törende kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerin son temsilcilerine protokol tarafından teşekkür plaketi verildi.

Burada konuşan Vali Alimoğlu, Ahilik kültürünün her alanda sürdürülmesi gerektiğini söyledi.

Herkesin, KPSS'ye girerek herkesin devlet memuru olmak istediğine değinen Alimoğlu, "Sanki herkes memur olacak. Bu hem mümkün değil hem de güzel değil. Zannetmeyin ki bütün memurlar halinden çok memnun, çok iyi değil. Bu bakımdan işleri çeşitlendirip ustalara sözde değil saygı göstermeli, itibar etmeli, değer vermeli" diye konuştu. 

Törende daha sonra, aralarında sayacı, kalaycı, semerci ve nalbantın da olduğu bazı mesleklerin kentteki son temsilcileri sanatlarını icra etti.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber