Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 13 Ekim 2016 - 10:03 Yorum: 0

Ahlat Belediyesinden yol seferberliği

Bitlis'in Ahlat Belediyesinin ilçenin 10 mahallesinde başlatmış olduğu yol çalışmaları aralıksız bir şekilde devam ediyor.

Ahlat Belediyesinden yol seferberliği

Bitlis'in Ahlat Belediyesinin ilçenin 10 mahallesinde başlatmış olduğu yol çalışmaları aralıksız bir şekilde devam ediyor. İlçede adeta yol yapma seferberliği başlatan Ahlat Belediyesi, tüm birimlerini yol çalışmaları için seferber etti.

Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, ilçe genelinde başlatılan ve halen devam eden yol çalışmalarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. Hizmet alanlarının 2-3 kat üstüne çıkarak bir çalışma yürüttüklerini, Ahlat'a hizmet noktasında çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini ifade eden Belediye Başkanı Çoban, ilçedeki 10 mahallenin tamamında yol yapım çalışmalarının büyük bir özenle ve titizlikle devam ettiğini vurgulayarak, konuşmasına şöyle devam etti:

"Takriben 20 gün önce başlamış olduğumuz bir çalışma. Şu ana kadar şehir içi 20 kilometresini gerçekleştirdiğimiz ama ortalama 30 kilometre yolu Allah nasip ederse tamamlayacağız. Şehir içerisinde vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak ve onları her türlü sıkıntıdan kurtarmak adına yol, su ve alt yapı hizmetleri belediyelerin zorunlu hizmetleridir. Bizde bu hizmetleri çok önemsiyoruz. Bir taraftan ilçemizin kalkınma planlarını yapıp bu çalışmaları ortaya koyarken, diğer taraftan insanımızın ulaşımını ki bir yere yolunuz yoksa ora sizin hizmet götüreceğiniz alan dahilinde değildir. Bizde yolumuzu bu şekilde bu vesileyle ele alıyoruz. İlçemizde de uzun süredir yollarımız ile ilgili bir çalışma yapıyorduk. Bu çalışmamız netice verdi. 10 mahallemizin tamamında yol çalışmalarımızı başlattık. Bu imar ve mücavir alan içerisinde olan yollardır. İmarında dışına çıkarak yaptığımız bir hizmet alanı var. Kısacası belki gerçek hizmet alanımızın en az 2-3 kat üstüne çıkarak bir çalışma yürütüyoruz. Öyle zannediyorum ki Ahlat turizme hazırlık yapan, turizmde UNESCO mirası içerisinde yer alan bir özellik arz etmesi itibariyle de böyle bir hizmeti hak ediyordu. Bizde vatandaşlarımıza böyle bir hizmeti sunmaktan mutlu olduk. İlgili kuruluşlarında desteğini alarak yolumuza devam ediyoruz. Karayolları Bölge Müdürlüğünün makine ekipman ve ekipleriyle sağlamış olduğu destek için teşekkür ediyorum. Alt yapı malzemesini bölgemizden temin ediyoruz. Üst yapı malzemesini Kekiktepeden alıyoruz. Ama sanırım çok sağlıklı bir çalışma yapılıyor. İlçemizin bu çalışması sanırım bölgeye de örnek olma, standardını da yükseltme niteliğini ortaya koyuyor. Bu vesileyle belediyecilikte aslında hakikaten tüm ekip ve personelimiz ile geceli gündüzlü hummalı bir çalışma yürütüyorlar. Karayollarının sağlamış olduğu desteğe ve tüm ekibime minnettarlığımı iletiyorum. AK Partili belediyelerin bütün meselesi hizmettir. Buna hassasiyetle eğiliyoruz. Hükümetimizin desteği olmadan da bu hizmetlerin olması çok mümkün değildir. Bu hizmetlerde desteğini esirgemeyen başta Bitlis Milletvekilimiz Sayın Vedat Demiröz Beyefendiye ve hükümetimize de şükranlarımı hususiyetle belirtmek istiyorum. Allah ilçemize hayırlı ve uğurlu etsin. Yol çalışmalarımız 10 mahallede yürüyor. Kırklar Mahallesinde başladık. Oradaki yol sorununu tamamen ortadan kaldırdık. Kacer Mahallesinde yol sorunu yüzde 90 nispetinde tamamladık. Tahtısüleyman ve İkikubbe mahallelerimizde de aynı şekilde devam ediyor. Şimdi Kulaksız ve Selçuklu mahallelerindeyiz. Daha sonra bu çalışmalarımız Erkizan, Kale ve Tunus mahallerinde de sürdürülecek. İyiler mevkiinde de çalışmalarımız oldu. İlçe halkı bu hizmetlerden mutlu ve memnundur. Bizde bu hizmeti vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Allah bu ilçeye hizmet ederken emek sarf eden herkesten razı olsun" dedi.

Ahlat Belediyesinden yol seferberliği

Ahlat Belediyesinden yol seferberliği

Ahlat Belediyesinden yol seferberliği

Ahlat Belediyesinden yol seferberliği

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber