Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 11 Mart 2015 - 15:13 Yorum: 0

Ahlat'a 21 milyon liralık yatırım

BİTLİS (AA) - Ahlat ilçesine 21 milyon lira değerinde "Engelsiz Yaşam Merkezi" ve 50 yataklı ek devlet hastanesinin yapılacağı bildirildi.AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, yaptığı yazılı...

Ahlat'a 21 milyon liralık yatırım

BİTLİS (AA) - Ahlat ilçesine 21 milyon lira değerinde "Engelsiz Yaşam Merkezi" ve 50 yataklı ek devlet hastanesinin yapılacağı bildirildi.

AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, yaptığı yazılı açıklamada, Ahlat'ta 21 milyon değerinde "Engelsiz Yaşam Merkezi" ve 50 yataklı ek devlet hastanesinin yapılacağını belirtti.

Engelsiz Yaşam Merkezi ve 50 yataklı ek devlet hastanesi binasının ihalelerinin yapıldığını ve bu binaların yapımına kısa sürede başlanacağını bildiren Kiler, açıklamasında şunları kaydetti:

"Ahlat ilçemize bu ay 21 milyon liralık dev yatırıma başlıyoruz. Mevcut 40 yataklı hastane, yetersiz kalmaktaydı. Sağlık Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu ile görüşmelerimiz neticesinde kapasitenin artırılmasını talep ettik. Kendisi de bizleri kırmayarak ihtiyaç duyulan 50 yataklı devlet hastanesinin yapılması talimatını verdi. Yapılacak ek yatırımla yatak sayısını 90'a çıkarıyoruz. Hastanenin ihale bedeli yaklaşık 16 milyondur. Hastanemizin hizmete girmesiyle, Ahlat Devlet Hastanesi bölgenin en büyük hastanesi olacak ve civar yerleşim merkezlerinden hastaları kabul edecektir. Hastanemizde şu an görev yapan hekim sayısı 9'dan 25'e, sağlık personel sayısı 85'ten, 170'e ve hizmet alımı personel sayısı 42'den, 90'a çıkacaktır. Böylece Ahlat'ta hastanede toplamda 140 yeni istihdam sağlamış olacağız."

Uzun uğraşlar sonucunda ilçeye Engelsiz Yaşam Merkezi kazandırdıklarını belirten Kiler, bu merkezin bölgede olmadığını ve tamamlanmasıyla bölgeye hitap edeceğini kaydetti.

Kiler, açıklamasına, şöyle devam etti:

"Engelsiz Yaşam Merkezi, Yeniköprü köyünde 40 dönüm üzerine kurulan muhteşem bir kompleks şeklinde planlanmıştır. İhale bedeli 5 milyonun üzerindedir. Merkez idari bina, 7 villa şeklinde engelli evleri, basketbol, voleybol sahaları ve hobi alanlarından oluşmaktadır. Merkezde 63 zihinsel engelli vatandaşımızın tedavisi ve rehabilitasyonu yapılabilecektir. Merkezde yaklaşık 150 personel görev yapacaktır. Bu yatırımların toplamı 21 milyondur. Bu hizmetler hem Ahlat'ın ekonomisi geliştirerek daha da büyütecek hem de işsiz kardeşlerimize iş imkanı sağlayacaktır. Bu yatırımların bütün ödenekleri gönderilmiş olup, bu yıl içerisinde tamamlanarak hizmete girecektir. Yatırımların başta Ahlat olmak üzere, ilimize hayırlı olmasını diliyorum,"

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber