Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 18 Eylül 2014 - 10:13 Yorum: 0

Ahlat'ta cami temel atma töreni

BİTLİS (AA) - Ahlat'ın Erkizan Mahallesinde yaptırılacak caminin temel atma töreni dualarla gerçekleştirildi.Ahlat'ta 1953 yılında yapılan ve yerine yenisi yapılmak üzere yıkımı gerçekleştirilen...

Ahlat'ta cami temel atma töreni

BİTLİS (AA) - Ahlat'ın Erkizan Mahallesinde yaptırılacak caminin temel atma töreni dualarla gerçekleştirildi.

Ahlat'ta 1953 yılında yapılan ve yerine yenisi yapılmak üzere yıkımı gerçekleştirilen Kalender Caminin temel atma töreninde konuşan Kaymakam Bülent Tekbıyıkoğlu, oldukça güzel ve hayırlı bir amaç için bir araya geldiklerini söyledi.

Camilerin sadece namaz kılınan yerler olmadığını ifade eden Tekbıyıkoğlu, camilerin aynı zamanda Allah'a, peygamberlere inanan, aynı istikamete dönen, yakarışı yapan, duyguları ve maneviyatı hisseden insanların bir araya geldiği yerler olduğunu belirtti.

Tekbıyıkoğlu, şöyle konuştu:

"Allah'ta bunu böyle istiyor. Çünkü fert olarak kılınan namazdansa cemaatle kılınan namazın daha fazla sevabı var. Ecdadımızda bunun farkında olmuş ki bütün külliyelerimizin ortasına cami yaptırmış. Bu mabetler ayakta kaldığı müddetçe, buna yardımcı olan, emeği geçen, dernekte faaliyet gösteren, maddi ve manevi katkıda bulunan herkes öldükten sonra da sevap kazanıyor. Caminin ilçemize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum."

Yapılan konuşmaların ardından dualar eşliğinde temel atma töreni gerçekleştirildi.

Törene, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ahmet Zafer Bayram, İlçe Belediye Başkan Vekili İlhami Gülşen ve vatandaşlar katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber