Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 23 Ekim 2017 - 10:58 Yorum: 0

Ahlat’ta “cittaslow” için ilk adım

Tarihi ve doğal zenginlikleriyle bilinen Bitlis'in Ahlat ilçesinin "cittaslow (sakin şehir)" unvanlı şehirler arasına girmesi için ilk adım atıldı.

Ahlat’ta “cittaslow” için ilk adım

Tarihi ve doğal zenginlikleriyle bilinen Bitlis'in Ahlat ilçesinin "cittaslow (sakin şehir)" unvanlı şehirler arasına girmesi için ilk adım atıldı.

Ahlat Belediyesinin daveti üzerine ilçeye gelen cittaslow yetkilileri, Ahlat'ta incelemelerde bulundu. Ahlat Kaymakamlığı ile Ahlat Belediyesi tarafından hazırlanan ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından finanse edilen "Sakin Şehir Ahlat" projesinin tanıtım toplantısı yapıldı. Ahlat Halk Eğitim Merkezinde yapılan toplantıya Ahlat Kaymakamı Mustafa Akgül, Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, Seferihisar Belediye Başkanı ve Cittaslow Birliğinin Genel Başkan Yardımcısı Tunç Soyer, Cittaslow Bilim Kurulu Üyesi Rıdvan Yurtseven, bazı kurum amirleri ve muhtarlar ile vatandaşlar katıldı.

Tanıtım toplantısının açılış konuşmasını yapan Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, ilçenin tarihi hakkında detaylı bir açıklama yaparak, katılımcılara teşekkür etti.

Ahlat Kaymakamı Mustafa Akgül ise, son kararnameyle aşık olduğu şehir İzmir Kiraz'dan yine aşık olacağı şehir olan Ahlat'a atandığını belirterek, "İnşallah sakin olan ama tarihi ve kültürel mirasıyla dünyanın en değerli kentlerinden biri olan Ahlat'ın cittaslow unvanı alacağına da inanıyoruz. İnşallah bunu da başkanımızın desteğiyle tescilleriz. Şimdiden teşekkür ediyoruz" dedi.

Seferihisar Belediye Başkanı ve Cittaslow Birliğinin Genel Başkan Yardımcısı Tunç Soyer de, "Daha girişten Ahlat bizi çok etkiledi. Muhteşem bir coğrafya burası. Çok büyüleyici ve olağanüstü bir atmosfer, muazzam bir tarihsel birikim, etkilenmemek mümkün değil. Ahlat'ı bir saatlik dilim içerisinde dinleyerek ne kadar büyük zenginliklere sahip olduğunu gördük. Gezerek de göreceğiz. Ama bazı değerleri öne çıkarmak gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Düzenlenen toplantı, Ahlat ile ilgili yapılan sunumun ardından karşılıklı görüş alışverişinin ardından sona erdi.

Toplantı sonunda Kaymakam Akgül ve Başkan Çoban tarafından katılımcılara Ahlat bastonu ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

Ahlat’ta “cittaslow” için ilk adım

Ahlat’ta “cittaslow” için ilk adım

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber