Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 20 Mart 2015 - 15:48 Yorum: 0

Ahlat'ta taşımalı eğitim servisleri denetlendi

BİTLİS (AA) - Ahlat Milli Eğitim Müdürü Mutluk Özden, taşımalı eğitimde kullanılan okul servislerini denetledi.Özden, Milli Eğitim Şube Müdürü Sadrettin Peker ve milli eğitim çalışanlarından...

Ahlat'ta taşımalı eğitim servisleri denetlendi

BİTLİS (AA) - Ahlat Milli Eğitim Müdürü Mutluk Özden, taşımalı eğitimde kullanılan okul servislerini denetledi.

Özden, Milli Eğitim Şube Müdürü Sadrettin Peker ve milli eğitim çalışanlarından oluşturulan bir ekip, taşımalı eğitim kapsamında çalışan okul servislerinde habersiz olarak denetimler yapıyor.

Köylerden, ilçe merkezindeki okullara öğrencileri taşıyan servisleri durduran Özden, servis araçlarının Milli Eğitim Bakanlığı Taşımalı Eğitim Yönetmeliği ve Okul Servis Araçları Yönetmeliğine uyup uymadığını kontrol ediyor.

Özden, öğrenci servislerini sık sık kontrol ettiklerini belirterek, şimdiye kadar yaptıkları denetim ve kontrollerde okul servisleriyle ilgili bir sıkıntı yaşanmadığını söyledi.

Servis denetimlerin devam edeceğini belirten Özden, şöyle konuştu:

"Ahlat'taki köylerden ilçe merkezine ilk ve ortaöğretim öğrencilerini taşıyan 50 servis aracı bulunuyor. Bu servis araçlarımızla her gün 653 öğrencimiz köylerden, ilçe merkezine gelip gidiyor. Öğrencilerimizin hayatı söz konusu olunca, hassas bir şekilde denetimlerimizi sürdürüyoruz. Denetimlerde araçların yönetmeliğe uyup uymadıklarına, araç sürücülerinin trafik kurallarına uyma, hız durumu, araca yabancı kişilerin alınmaması ve araçta bulundurulması gereken malzemeleri kontrol ediyoruz. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızı ve gençlerimizi emanet ettiğimiz servis şoförlerini, öğrencilerimizi evlerinden okullarına, okullarından evlerine güvenli bir şekilde taşımaları için daha dikkatli olmaları konularında uyarıyoruz."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber