Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 17 Eylül 2014 - 10:28 Yorum: 0

"Ahmed-i Hani'nin Eserleri Konferansı"

AĞRI (AA) - Ağrı Kültür Eğitim Turizm Gençlik Derneği (AKET) tarafından "Ahmed-i Hani Eserleri" konulu konferans düzenlendi.Ağrı ASKF Aydın Kasar Konferans Salonundaki programa AK Parti...

'Ahmed-i Hani'nin Eserleri Konferansı'

AĞRI (AA) - Ağrı Kültür Eğitim Turizm Gençlik Derneği (AKET) tarafından "Ahmed-i Hani Eserleri" konulu konferans düzenlendi.

Ağrı ASKF Aydın Kasar Konferans Salonundaki programa AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Çetin, Kültür ve Turizm İl Müdürü Muhsin Bulut, Ağrı Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet İzci, Ağrı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Aleattin Aslan, AKET Derneği Başkanı Serdar Yıldız, ASKF Başkanı Erkan Kösedağ ve vatandaşlar katıldı.

AKET Derneği Başkanı Yıldız, açılış konuşmasında, 17. yüzyılda yaşamış Kürt alim Ahmed-i Hani'nin yaşadığı yörede aynı zamanda şeyh olarak kabul edildiğini ve halk arasında "Hani Baba" olarak anıldığını anımsattı.

Yıldız, "Ahmed-i Hani bir kültürdür. Hem mecazi aşkın felsefesini yapabilen hem de hakiki aşkın ne olduğunu çok iyi bilen bir zat. Aynı zamanda kendini çok iyi yetiştirmiş bir İslam alimidir. Biz gençlik derneği olarak bu kültüre sahip çıkmak istiyoruz" dedi.

AKYAD Derneği Başkanı İzci de Ahmed-i Hani'nin Kürt değil de Türk, Arap veya Fars kökenli olması halinde yazdığı divan eseriyle filozuf olarak tanıtılacağını ifade etti.

İzci, "Tek büyük şansızlığı asimilasyonlara maruz kalmış olmasıdır. O dönemde Ahmed-i Hani anlaşılmamış. Eğer onu anlasaydık belki şu an yaşadığımız siyasi sorunlar olmayacaktı. Türkiye Osmanlı döneminde olduğu gibi yine büyük topraklara sahip ve dünyaya hükmeden bir devlet olacaktı" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber